lv
ARrDOSla8jGF5yAHWlOLFERS4iKj5i0fn1O9KWwD
1666890

PČ ielu vingrošanā nedrīkstēs piedalīties Krievijas un Baltkrievijas pārstāvji

PČ ielu vingrošanā nedrīkstēs piedalīties Krievijas un Baltkrievijas pārstāvji

Šī gada Pasaules čempionātā ielu vingrošanā organizēšanai Latvijā nedrīkstēs piedalīties sportisti vai sporta darbinieki no Krievijas un Baltkrievijas, neatkarīgi no Starptautiskās Ielu vingrošanas sporta federācijas noteikumiem un lēmumiem.

Ar šādu nosacījumu čempionāta organizēšanu saskaņoja Latvijas Nacionālā sporta padome (LNSP).

Čempionātā nedrīkstēs piedalīties arī sportisti un sporta darbinieki tā sauktajā "neitrālajā" statusā. Tāpat čempionāta rīkošanā nedrīkstēs iesaistīt jebkādas citas personas no Krievijas un Baltkrievijas.

Noteikts arī, ka visi ar čempionāta organizēšanu saistītie izdevumi sedzami no biedrības "Latvijas Ielu vingrošanas federācija" vai tās piesaistīto atbalstītāju līdzekļiem, neparedzot valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu.

Latvijas Ielu vingrošanas federācija iesniegusi pieteikumu čempionāta organizēšanai Latvijā šogad, paužot gatavību rudenī uzņemt čempionāta dalībniekus Rīgā.

Pasaules čempionāta norisi tās administratīvajā teritorijā jau saskaņojusi arī Rīgas valstspilsētas pašvaldība.

Valmierā būs apskatāma izstāde Zinātne Latvijai 2023

Valmieras Integrētajā bibliotēkā no 8.maija līdz 20.maijam būs apskatāma Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) veidotā izstāde "Zinātne Latvijai 2023", kas iepazīstina ar 12 Latvijas un diasporas jaunajiem zinātniekiem, informēja ministrijā.

Izstādes...

Pasaules preses brīvības indeksā Latvija pakāpusies uz 16.vietu

Starptautiskās žurnālistu tiesību organizācijas "Reportieri bez robežām" (RSF) trešdien izplatītajā ikgadējā Pasaules preses brīvības indeksā Latvija ierindojusies 16.vietā, salīdzinot ar 22.vietu pagājušajā gadā.

Tikmēr Lietuva un Igaunija atrodas atti...

Lībietis Prāgā nepārvar Challenger turnīra dubultspēļu sacensību pirmo kārtu

Latvijas tenisists Miķelis Lībietis trešdien piedzīvoja zaudējumu Prāgas "Challenger 75" sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā.

Lībietis kopā ar amerikāni Hanteru Rīzu, ar kuru viņš kopā spēlējis iepriekš gan NCAA sacensībās, gan profesion...



Komentāri