lv
RYDtw8Br6qb2JaO5OwtJzvLKRVVFUgkhn9nSbnQr
1663209

Poikāns: Jāpanāk iespējami ātru Latvijas palīdzības kravu nogādāšanu uz Ukrainu

Poikāns: Jāpanāk iespējami ātru Latvijas palīdzības kravu nogādāšanu uz Ukrainu

Galvenais mērķis, strādājot ar palīdzības nodrošināšanu Ukrainai, ir panākt iespējami ātru Latvijas humānās palīdzības kravu nogādāšanu uz Ukrainu.

Tā intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" norādīja Latvijas vēstnieks Polijā Juris Poikāns.

Viņš atgādināja, ka pirms kļūšanas par Latvijas vēstnieku Polijā iepriekš vairākus gadus bijis Latvijas vēstnieks Ukrainā, tāpēc viss, kas attiecas uz palīdzību Ukrainai, viņam bijis arī personīgs jautājums.

Karam turpinoties, galvenais mērķis, sadarbojoties ar visām iesaistītajām pusēm, ir panākt iespējami ātrāku Latvijas humānās kravas nogādāšanu Ukrainā.

Poikāns atzina, ka Polija ģeogrāfiski patlaban iznes lielāko smagumu kravu piegādēs Ukrainā. Pirmajos mēnešos Polijas robežsardze nebija gatava tik lieliem kravu apjomiem, bija problēmas robežas šķērsošanā, tāpēc vēstniecība ļoti aktīvi iesaistījās, lai palīdzētu iespējami ātri šķērsot robežu. Tagad izveidota laba sadarbība ar visiem iesaistītajiem.

Kara sākumā Ukrainas tēma vēstniecībā aizņēma līdz 50% no darba, bet patlaban ieiets rutīnā - jau labi zināms, kā īstenot piegādes un pavadīt delegācijas uz Ukrainu, tām turp dodoties caur Poliju.

Pēc līdzekļu konfiskācijas valsts labā, ārvalstu pilsone vēršas Satversmes tiesā

Satversmes tiesa (ST) ir ierosinājusi vēl vienu lietu par Kriminālprocesa likuma normām, kas regulē noziedzīgi iegūtas mantas pierādīšanu.

Lieta ierosināta pēc ārvalstu pilsones Janīnas Filatovas pieteikuma. Saistībā ar Filatovas līdzekļiem izmeklētāji ...

LOB: LVM veic kailcirti visā ES īpaši aizsargājamas sugas ligzdas tiešā tuvumā

Vilku kalna-Krievkalnu meža masīvā, kur jau iepriekš konstatēta aizsargājamu sugu dzīvotņu iznīcināšana, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) veikuši kailcirti Latvijā un Eiropas Savienībā īpaši aizsargājamas sugas – jūras ērgļa – ligzdas tiešā tuvumā, kons...

Latvijas PEN balvu saņem literatūras un filozofijas žurnāls «Punctum»
3. maijā, Pasaules preses brīvības dienā, Latvijas PEN pasniedz īpašu balvu, lai godinātu cilvēkus vai organizācijas, kuru darbs stiprinājis vārda brīvību, mazinājis cenzūras un pašcenzūras draudus, kā arī iestājies par diskriminēto grupu tiesībām. Šog...


Komentāri