lv
KeczgajQFwQsdGccT4YJwVZPwxc0CxkGBexXzW2n
1662572

Dievturi atbalsta priekšlikumu, ka dievturu kāzām ir juridisks spēks

Dievturi atbalsta priekšlikumu, ka dievturu kāzām ir juridisks spēks

Latvijas Dievturu sadraudze (LDS) pauž atbalstu deputāta Andreja Ceļapītera (JV) priekšlikumam par dievturu tiesību nostiprināšanu Civillikumā.

Tā informē organizācija.

LDS vadītājs Andrejs Broks norāda, ka organizācija ilgstoši ir iestājusies par dievturu tiesībām, lai nodrošinātu līdztiesisku regulējumu Civillikumā.

Dievturi atzīmē, ka Satversmes ievads paredz, ka Latvijas identitāti kopš senlaikiem veido arī latviešu un lībiešu tradīcijas, latviskā dzīvesziņa.

Tomēr LDS nav nodrošinātas tādas pašas iespējas, kā citu kultūru reliģijām, atzīmēts organizācijas paziņojumā.

Tāpēc Ceļapītera priekšlikums paredz mainīt pašreizējo situāciju, ka dievturu kāzām nav juridiskā spēkā un ka tās jāatkārto dzimtsarakstu nodaļas pārstāvja klātbūtnē.

Elksniņš aicina 9.maijā neizmantot likumā aizliegtos simbolus un neprovocēt

Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš aicina iedzīvotājus un viesus 9.maijā, kad Krievijā tiek svinēta "Uzvaras diena", neizmantot Latvijas likumos aizliegtos simbolus un neprovocēt, liecina ieraksts viņa "Facebook" kontā.

Viņš informē, ka pārrunājis 9.maija...

Latvijas tenisiste Vismane W-100 turnīrā ASV pārvar kvalifikāciju

Latvijas tenisiste Daniela Vismane otrdien ASV pārvarēja Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) Bonitaspringsas W-100 turnīra kvalifikāciju.

Līdz ar to viņa nodrošināja vietu pamatturnīrā.

Vismane, kura WTA rangā ieņem 305.vietu un atlasē izsēta ar pir...

6,2 miljoni - studiju moduļu izstrādei augsta līmeņa digitālo prasmju apguvei

Lai izstrādātu studiju moduļus augsta līmeņa digitālo prasmju apguvei Latvijas Universitātē (LU), Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) un Rīgas Stradiņa universitātē (RSU), plānots ieguldīt 6 200 000 eiro, informēja RTU Sabiedrisko attiecību departament...



Komentāri