lv
necBnriD2zTbJFLqMSRwdRmXQH4NRN9556tMkJo3
1662141

6,2 miljoni - studiju moduļu izstrādei augsta līmeņa digitālo prasmju apguvei

6,2 miljoni - studiju moduļu izstrādei augsta līmeņa digitālo prasmju apguvei

Lai izstrādātu studiju moduļus augsta līmeņa digitālo prasmju apguvei Latvijas Universitātē (LU), Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) un Rīgas Stradiņa universitātē (RSU), plānots ieguldīt 6 200 000 eiro, informēja RTU Sabiedrisko attiecību departamenta komunikācijas projektu vadītāja Lāsma Vaivare.

No projekta kopējā budžeta 6 000 000 eiro ir Eiropas Savienības Atveseļošanas un noturības mehānisma investīcijas.

Vaivare atklāja, ka RTU, RSU un LU konkursu kārtībā jau esot izvēlētas studiju programmas un kursi, kuri tiks pilnveidoti vai izstrādāti no jauna, veidojot augsta līmeņa digitālo prasmju studiju moduļus.

Līdz gada beigām studiju moduļi tiks izstrādāti plašā nozaru spektrā - no dzelzceļa inženierijas, siltumenerģētikas un uzņēmējdarbības loģistikas līdz veselības aprūpei un klimata modelēšanai.

Plānots, ka līdz 2026.gadam tiks izstrādāti 12 jauni studiju moduļi augstas veiktspējas skaitļošanas jomā, kas tiks integrēti studiju procesā un izmantoti arī mācībās industrijā nodarbinātajiem.

Izmantojot tos, līdz 2026.gadam padziļinātas digitālas prasmes gūšot ap 2000 studentu un speciālistu no uzņēmējdarbības, akadēmiskā un valsts sektora.

Sestdien kronēs karali Čārlzu III un karalieni Kamillu

Lielbritānijā sestdien tiks kronēts karalis Čārlzs III un karaliene Kamilla.

Dedzīgākie monarhijas atbalstītāji jau nedēļu pirms kronēšanas sāka pulcēties Londonā, lai klātienē vērotu vēsturisko dienu, kādas Lielbritānijā nav bijis vairāk nekā 70 gadus...

Latvijas futbolistes uzzina pretinieces pirmajā UEFA Nāciju līgas turnīrā

Latvijas sieviešu futbola izlase UEFA Nāciju līgā stāsies pretī Maltai, Moldovai un Andorai, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Visas 51 Eiropas sieviešu futbola izlases jaunajā Nāciju līgas sacensību formātā tika sadalītas trīs līgās atbilstoši s...

Gutkovska Rakow Polijas kausa finālā piekāpjas pēcspēles sitienu sērijā

Latvijas futbola izlases uzbrucēja Vladislava Gutkovska pārstāvētā Čenstohovas "Rakow" komanda otrdien Polijas kausa finālā Varšavā pēcspēles sitienu sērijā atzina Varšavas "Legia" pārākumu.

Pamatlaiks noslēdzās bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0) un vārti ne...



Komentāri