lv
ojVA22bELM3QOPLqs2gmMyoLfYeR6RZdpOl4Q22F
1660660

LIZDA rosina likumā paredzēt valdības demisiju, neizpildot streiku vienošanos

LIZDA rosina likumā paredzēt valdības demisiju, neizpildot streiku vienošanos

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) iniciatīva Ministru kabineta (MK) iekārtas likumā noteikt valdības atkāpšanos streiku vienošanās neizpildes gadījumā iesniegta izskatīšanai Saeimā, informēja LIZDA vadītāja Inga Vanaga.

LIZDA uzskata, ka situācija, par kuru runāts iniciatīvā, bija izveidojusies ar pedagogu prasībām, proti, tika izvirzītas streika prasības, izveidota izlīgšanas komisija, panākti kompromisi un MK vienbalsīgi apstiprināja protokollēmumu par streika vienošanos, taču valdība visas streika vienošanās neesot izpildījusi.

Kā vēstīts, sākoties pedagogu trīs dienu streikam 24.aprīlī, sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākās parakstu vākšana. Vismaz 10 000 parakstu savākšana ļauj iniciatīvu iesniegt izskatīšanai Saeimā.

"Lai veicinātu amatpersonu atbildību un nedevalvētu kolektīvā interešu strīdu būtību" un streika vienošanās izpildi, LIZDA aicināja veikt grozījumus MK iekārtas likumā, lai paredzētu valdības atkāpšanos, ja valdība neizpilda streika sarunās panākto vienošanos par kolektīvā interešu strīda atrisināšanu.

Arodbiedrības ieskatā, būtu jāveic grozījumi Saeimas kartības rullī, kas noteiktu kārtību, kādā Saeima izvērtē streika vienošanās izpildi vai neizpildi.

Amatu zaudēšanai esot jābūt noteiktai Ministru kabineta iekārtas likumā kā obligātai, nevis iespējamai, kad Saeima būtu izvērtējusi streika vienošanās izpildi vai neizpildi.

Levits paziņo, kas būšot izšķirošais faktors vēlēšanās- reitingi tie nebūšot

Darbības novērtējuma reitingi varēja būt labāki, bet izšķirošais faktors ir piedāvājums, kas ir redzams līdzšinējā darbībā, tā savas iespējas atkārtoti uzvarēt vēlēšanās vērtēja Valsts prezidents Egils Levits Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas ja...

Jānis Grasbergs: Latvija un Ekvadora ir vienotas atbalstā Ukrainai

Saeimas priekšsēdētāja biedrs Jānis Grasbergs otrdien, 2.maijā, parlamentā tikās ar jauno Ekvadoras Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Djego Fernando Morehons-Pasminjo (Diego Fernando Morejón-Pazmińo).

Viņi pārrunāja sadarbī...

Čehijas čempions Čukste labā omā iesaistās hokeja valstsvienības treniņos
Latvijas hokeja valstsvienība turpina gatavoties pasaules čempionātam un pēdējai pārbaudes spēlei pirms tā. Treniņā otrdien labākajā omā šķiet bija tikko par Čehijas čempionu kļuvušais aizsargs Kārlis Čukste, kurš izslēgšanas spēlēs tieši izšķirošajās ...


Komentāri