lv
onIlwgMBCLFhyIX8Y8tAaOn1EyDjEZImYkj8Buzk
1659784

90 Ziedoņa mirkļi: brīvā Latvija un mūžības temperaments

90 Ziedoņa mirkļi: brīvā Latvija un mūžības temperaments
"Es esmu viens. Es esmu neskaitāms. / Es skaitīju un nonācu pie Viena. / Jūs varat pārbaudīt: tur ir mans nams / un mana izskaitītā vakardiena," krājumā "Viegli" rakstīja Imants Ziedonis. 1990. gada 4. maijā viņš bija viens no Augstākās padomes deputātiem, kas balsoja par Latvijas neatkarības atjaunošanu, bet pirms tam – 1988. gada Radošo savienību plēnumā – nesaudzīgi runāja par greizās un pavirši motivētās padomju saimniekošanas ietekmi uz Latvijas vidi un cilvēkiem, kļūstot par vienu no Atmodas laika vadugunīm. Brīvā valstī Ziedonis turpināja rakstīt un domāt par Latviju, bet viņa idejas turpinās cilvēkos un darbos – no ziedošiem ķiršiem Tukuma Mālkalnā līdz populārām dziesmām radiostacijās, no radošiem pedagogiem un darbīgiem zemniekiem līdz mēģinājumam aptvert viņa Visumu Jaunajā Rīgas teātrī.
Noskaidrota Latvijas garša + Vietējo produktu TOP 5

Zirņi ar speķi un rupjmaize ar kārtīgu sviesta kārtu - šīs garšu kombinācijas visbiežāk tiek asociētas ar "īsto" Latvijas garšu, tā Rimi veiktajā aptaujā* norāda Latvijas iedzīvotāji. Latviešu nacionālās identitātes neatņemama daļa ir plašais tradicion...

Tirdzniecībā būs vairāk nekā 170 000 biļešu uz Dziesmu un deju svētkiem

Tirdzniecībā būs vairāk nekā 170 000 biļešu uz XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku maksas pasākumiem, informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) pārstāve Linda Ertmane.

Biļešu tirdzniecība uz svētku pasākumiem pakāpeniski sāksi...

Dziesmu svētku dalībniekiem un viesiem Rīgā būs pieejami ūdens brīvkrāni

Šovasar Dziesmu un deju svētku dalībniekiem un viesiem Rīgā būs pieejami ūdens brīvkrāni un astoņas mobilās ūdens uzpildes stacijas, kas būs izvietotas lielajās pasākumu norises vietās, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Ūdens uzpildes stacij...



Komentāri