lv
TgaqIG0F8XUXPqDOpsleCksAwEylFcce8UawLueb
1659359

Latvijas iedzīvotāji vēlas biežākas ēdienreizes ģimenes lokā, bet nesanāk...

Latvijas iedzīvotāji vēlas biežākas ēdienreizes ģimenes lokā, bet nesanāk...

Kopīga brokastu vai vakariņu baudīšana pie viena galda ir būtisks ģimenes kopā būšanas rituāls, bet vai mūsdienās ģimenēm izdodas to īstenot? Kā noskaidrots lielveikala veiktajā aptaujā par ģimenes ēšanas paradumiem un tradīcijām Latvijā, vairāk nekā puse aptaujāto (51%) vismaz vienu reizi dienā ēd kopā ar ģimeni. Vienlaikus vairāk nekā divas trešdaļas aptaujāto iedzīvotāju jeb 70% atzīst, ka baudīt kopīgas ēdienreizes vēlētos daudz biežāk, bet to kavē ierobežota iespēja iegādāties augstas kvalitātes produktus par draudzīgu cenu (27%) un maza iedvesmojošu recepšu pieejamība (22%).

Latvijas ģimenes ievēro dažādas ēšanas tradīcijas, kas saistītas gan ar maltītes gatavošanas procesu, gan arī kopības sajūtas stiprināšanu, liecina aptauja. Visiecienītākā tradīcija ir maltītes baudīšana pie viena galda (65%), kam seko ikdienas notikumu apspriešana ēst gatavošanas un ēdiena baudīšanas procesā (56%). Lai vairāk laiku pavadītu kopā ar bērniem, 33% aptaujāto ēšanas gatavošanas procesā iesaista arī savas atvases. 28% aptaujāto iedzīvotāju ir arī īpašas ģimenes receptes, kas tiek gatavotas dažādos dzīves notikumos.

Kā atzīmē lielākā daļa aptaujāto (70%), tieši vakariņas ir ēdienreize, kura tiek aizvadīta kopā un visbiežāk ēdienreizes sagatavošana aizņem no 30 minūtēm līdz 1,5 stundai. Visbiežāk aptaujātie pieturas pie tradīcijām un ceļ galdā ēdienus, kas gatavoti pēc jau zināmām receptēm un ir arī tie, kuri virtuvē izmēģina jaunas garšas. Kā atzīst lielākā daļa jeb 26% respondenti, viņi virtuvē ir iecienījuši eksperimentēt un izmēģināt jaunas receptes, kamēr 22% dod priekšroku receptēm, kuras iepriekš izmantojuši radinieki un iepriekšējās paaudzes.

Vienlaikus liela daļa (47%) respondentu atzīst, ka kopīga maltītes gatavošana un baudīšana ir svarīga, jo tas veido un stiprina saikni un attiecības ar ģimeni un ir veids kā uzzināt vairāk par ģimenes locekļu ikdienas dzīvi un notikumiem (14%).

Paredz neprognozējamu darba uzteikumu lavīnu, mainot izdienas pensijas

Izdienas pensiju nosacījumu maiņa var izraisīt neprognozējamu darba uzteikumu lavīnu, kas gala rezultātā var radīt draudus valsts iekšējai un ārējai drošībai, vēstulē premjeram Krišjānim Kariņam (JV) norādījusi Latvijas Apvienotā policistu arodbiedrība...

Dukurs nosauc cik Latvijas skeletonistu startēs olimpiādē Dienvidkorejā

Jaunatnes olimpiādē Dienvidkorejā nākamā gada sākumā visticamāk startēs pieci jaunie Latvijas skeletonisti, apliecināja Skeletona akadēmijas vadītājs Dainis Dukurs.

Dukurs kopā ar Ivo Šteinbergu un Jāni Krūmiņu gatavo 11 jaunos skeletonistus, kuri aizv...

Latvijas finanšu iestāžu peļņa trīs mēnešos pieaugusi par 76,7% (+INFOGRAFIKA)

Latvijas monetārās finanšu iestādes (MFI), galvenokārt bankas, šogad pirmajos trīs mēnešos strādāja ar 141,4 miljonu eiro peļņu, kas ir par 76,7% vairāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā, liecina Latvijas Bankas publiskotā informācija.

Tostarp martā mo...



Komentāri