lv
a9SGaAhBJmk8jvQwAH3uZN9Obxf4dT9CSowGo77y
1648095

Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju pārkāpj darba drošības noteikumus

Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju pārkāpj darba drošības noteikumus

Neskatoties uz to, ka 68% Latvijas iedzīvotāji savas zināšanas par darba drošību vērtē kā labas vai ļoti labas, aptaujātie atzīst, ka darba drošības noteikumus ikdienā pārkāpj, liecina tekstila nomas servisa uzņēmuma "Lindstrom" un pētījumu kompānijas "Norstat Latvija" īstenotās aptaujas rezultāti.

Biežāk aptaujā minētie pārkāpumi ir darba apģērba mazgāšana mājas apstākļos, darba vietas nepārbaudīšana pirms darba sākšanas un individuālo darba aizsardzības līdzekļu neizmantošana.

Aptaujas dati liecina, ka 56% aptaujāto savas zināšanas par darba aizsardzību vērtē kā labas, kamēr vēl 12% kā ļoti labas. Tikmēr katrs trešais jeb 29% respondentu atzīst, ka zināšanas par darba aizsardzību ir viduvējas, bet tās kā sliktas novērtē 2% aptaujāto.

Visbiežāk minētais darba drošības noteikumu pārkāpums 20% gadījumu ir darba apģērba mazgāšana mājas apstākļos.

Tikmēr 15% gadījumu respondentu atzīst, ka nepārbauda savu darba vietu pirms darba uzsākšanas, kamēr vēl 11% gadījumu respondentu neizmanto individuālos aizsardzības līdzekļus, piemēram, aizsargbrilles, cimdus, tādā veidā pārkāpjot darba drošības noteikumus.

Saskaņā ar Valsts darba inspekcijas datiem, nelaimes gadījumu skaits Latvijā laika gaitā ir pieaudzis, piemēram 2020.gadā kopā oficiāli tika reģistrēti 2016 negadījumi, kamēr 2021.gadā - teju par 300 vairāk jeb 2304 nelaimes gadījumi.

Iedzīvotāju aptauja veikta 2023.gada martā, aptaujājot 1008 Latvijas iedzīvotājus.

Jūrmalas pašvaldība atbalstījusi 11 iedzīvotāju kultūras un mākslas projektus

Jūrmalas pašvaldības rīkotajā iedzīvotāju iniciatīvas projektu konkursā kultūras un mākslas nozares attīstības veicināšanai piešķirts atbalsts 11 projektiem, informē pašvaldība.

Kopējais pašvaldības piešķirtais finansējums ir 34 995 eiro.

Biedrība "Erel...

Aicina ukraiņus iepazīt Rīgu īpašā veloekskursijā

Šodien notiks ekskursija ar velosipēdiem pa Rīgu, kurā aicināti piedalīties ukraiņi, lai labāk iepazītu Latvijas galvaspilsētu, informēja" apvienība "Pilsēta cilvēkiem"

Tikšanās paredzēta plkst.13 "Velostacijā" Puškina ielā 11.

Ekskursijas vadītājs par...

Noskaidroti Latvijas izlases pretinieki Pasaules kausā

Latvijas vīriešu basketbola izlase Pasaules kausa finālturnīra apakšgrupā tiksies ar Kanādas, Francijas un Libānas basketbolistiem, sestdien tika noskaidrots izlozē Filipīnu galvaspilsētā Manilā.

32 Pasaules kausam kvalificējušās valstsvienības pirms iz...



Komentāri