lv
aLSW4HJTsp6iebPuWgykUDhq7HfqbCkGUl7rMHaz
163745

Nodrošinās valsts nodrošinātā aizstāvja obligātu dalību pie pirmās pratināšanas

Nodrošinās valsts nodrošinātā aizstāvja obligātu dalību pie pirmās pratināšanas

Tieslietu ministrija sagatavojusi grozījumus Kriminālprocesa likumā, kas paredz nodrošināt valsts nodrošinātā aizstāvja obligātu dalību pie pirmās pratināšanas.

Valsts kontroles lietderības revīzijā bija iekļauts uzdevums izvērtēt jautājumu Tieslietu ministrijas patstāvīgajā Kriminālprocesa likuma darba grupā ar iespēju nodrošināt valsts nodrošinātā aizstāvja obligātu dalību pie pirmās pratināšanas.

Šobrīd valsts nodrošināto aizstāvību lielākoties gadījumu izmanto tikai tiesas procesā.

Nosakot obligātu aizstāvību pie pirmās pratināšanas, tiktu veicināta lielāka advokātu iesaiste visā kriminālprocesā, kas varētu veicināt personas tiesību uz aizstāvību īstenošanas kvalitāti, kā arī, iespējams, veicinātu kriminālprocesu pabeigšanu vēl pirmstiesas procesā, jo personas, kurām ir tiesības uz aizstāvību, saņemtu kvalitatīvu konsultāciju par savām tiesībām, piemēram, slēgt vienošanos, izlīgumu ar cietušo.

Attiecīgi kriminālprocesu pabeigšana pirmstiesas procesā mazinātu tiesu noslodzi un citu lietu iztiesāšanas termiņus.

Grozījumi paredz vēl vienu gadījumu, kad aizstāvja piedalīšanās ir obligāta, proti, veicot aizturētā pirmo pratināšanu kriminālprocesos par smagu vai sevišķi smagu noziegumu.

Konkursā par diasporai nozīmīgas informācijas atspoguļošanu sadalīs 54 000 eiro

Kultūras ministrija (KM) konkursā par daudzpusīgas diasporai nozīmīgas informācijas atspoguļošanu diasporas masu medijā plāno sadalīt 54 000 eiro, liecina informācija ministrijas tīmekļvietnē.

Pretendentam jāapņemas nodrošināt Latvijas diasporai nozīmīg...

G20 samitā līderi runās par karu Ukrainā un saspīlējumu attiecībās ar Ķīnu

Krievijas karš Ukrainā un pieaugošais saspīlējums starp Ķīnu un Rietumvalstīm būs galvenie jautājumi pasaules lielāko ekonomiku līderu samitā Indonēzijas Bali salas kūrortā "Nusa Dua".

G20 līderu divu dienu samits, kurām dota cerīga tēma "atkopties kopā...

Dončiča triple-double un Dinvidija pēdējie tālmetieni sekmē Mavericks uzvaru

Luka Dončičs sestdien izcēlās ar "triple-double" un Spensers Dinvidijs mača nogalē realizēja svarīgus tālmetienus, sekmējot Dalasas "Mavericks" uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē.

"Mavericks", kas sezonas sākumā spēlē bez latvieša Dāv...



Komentāri