lv
slimvUk4o3S9jUd9C9GErQEQ1zwHCeH5TYyWCnKn
163744

Konkursā par diasporai nozīmīgas informācijas atspoguļošanu sadalīs 54 000 eiro

Konkursā par diasporai nozīmīgas informācijas atspoguļošanu sadalīs 54 000 eiro

Kultūras ministrija (KM) konkursā par daudzpusīgas diasporai nozīmīgas informācijas atspoguļošanu diasporas masu medijā plāno sadalīt 54 000 eiro, liecina informācija ministrijas tīmekļvietnē.

Pretendentam jāapņemas nodrošināt Latvijas diasporai nozīmīgu aktualitāšu, norišu un procesu daudzveidīgu vērtējumu un starpnozaru diskusiju atspoguļošanu diasporas masu medijā latviešu valodā, kā arī nodrošināt regulāru informācijas izplatīšanu diasporai tās mītnes zemēs par diasporai aktuālām sabiedriski nozīmīgām norisēm pasaulē un Latvijā.

Konkursa uzvarētājam būs arī jāveido un jāpublicē profesionāļu diskusijas par Latvijas diasporā aktuālām tēmām, jānodrošina profesionāla diasporas medija satur un regulāra periodiska publicēšana drukātā formātā vai interneta vidē, kā arī jānodrošina profesionālu žurnālistu un ārštata autoru iesaisti diasporas aktuālo norišu atspoguļošanai.

KM norāda, ka diasporas medijs nolikuma izpratnē ir publiski pieejama, iknedēļas periodiski publicēts atsevišķs drukas izdevums vai regulāri ik nedēļas vairākkārtēji aktualizēta platforma interneta vidē ar atsevišķu patstāvīgu redakciju, unikālu zīmolu un mērķauditoriju, kas savā darbībā piemēro medija ētikas kodeksu un nodrošina daudzveidīgas informācijas radīšanu par diasporas procesiem, aktualitātēm, norisēm, notikumiem, vērtējumiem, viedokļiem un tās pieejamību plašai auditorijai.

Paredzēts, ka finansējums tiks piešķirts uz trīs gadiem. Pieejamais finansējums vienam pretendentam ir 9000 eiro gadā.

Konkursa pieteikumi jāiesniedz līdz 8.decembra plkst.17.15.

G20 samitā līderi runās par karu Ukrainā un saspīlējumu attiecībās ar Ķīnu

Krievijas karš Ukrainā un pieaugošais saspīlējums starp Ķīnu un Rietumvalstīm būs galvenie jautājumi pasaules lielāko ekonomiku līderu samitā Indonēzijas Bali salas kūrortā "Nusa Dua".

G20 līderu divu dienu samits, kurām dota cerīga tēma "atkopties kopā...

Dončiča triple-double un Dinvidija pēdējie tālmetieni sekmē Mavericks uzvaru

Luka Dončičs sestdien izcēlās ar "triple-double" un Spensers Dinvidijs mača nogalē realizēja svarīgus tālmetienus, sekmējot Dalasas "Mavericks" uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē.

"Mavericks", kas sezonas sākumā spēlē bez latvieša Dāv...

Krievijas naratīvs Eiropas elitēs nav zudis, atzīmē franču eiroparlamentārietis
Neskatoties uz karu Ukrainā, Krievijas naratīvs Eiropas elitēs nav pilnībā pazudis, šādu viedokli šonedēļ tikšanās laikā ar Baltijas valstu žurnālistiem pauda Eiropas Parlamenta (EP) deputāts no Francijas Rafaēls Gluksmans (S&D), kurš vada EP īpašo kom...


Komentāri