lv
JNTiZxmstg4lVycYG363SLWlK8pSCHSpCUhjyAM9
1632672

Latvijas U-18 hokejisti PČ ceturtdaļfinālā spēkosies ar Zviedriju

Latvijas U-18 hokejisti PČ ceturtdaļfinālā spēkosies ar Zviedriju

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase šodien Porentruī pasaules čempionāta augstākās divīzijas ceturtdaļfinālā spēkosies ar vienaudžiem no Zviedrijas.

Mača sākums paredzēts plkst.21.

Latvijas hokejisti apakšgrupas mačos ar 1:7 zaudēja ASV, ar 2:5 atzina Somijas un ar 1:5 Šveices vienaudžu pārākumu, bet mačā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā un vietas saglabāšanu elites divīzijā ar 1:0 pārspēja Norvēģiju.

Savukārt Zviedrija A apakšgrupā ar 8:0 uzvarēja Kanādu, ar 5:3 bija pārāka pār Slovākiju, ar 2:0 guva panākumu pār Čehiju un ar 3:0 pārspēja Vāciju.

Pārējos ceturtdaļfinālos, kas arī paredzēti ceturtdien, ASV stāsies pretī Čehijai, Somija spēlēs ar Slovākiju, bet Kanāda mēros spēkus ar Šveici.

A grupā 12 punkti četrās spēlēs bija Zviedrijai, deviņi punkti - Kanādai, pieci punkti - Slovākijai, Čehija tika pie četriem punktiem, bet Vācija grupu turnīru pabeidza bez iegūtiem punktiem.

B grupā pēc četriem mačiem 12 punktus sakrāja ASV, deviņi punkti bija Somijai, Šveice tika pie sešiem punktiem, Latvija izcīnīja trīs punktus, bet norvēģi četros mačos netika pie punktiem.

Pusfināli paredzēti 29.aprīlī, bet godalgas tiks sadalītas vēl dienu vēlāk. Pēdējo vietu ieguvējas grupās Vācija un Norvēģija cīnās par vietas saglabāšanu elites divīzijā.

Neviena izlase pērn neizkrita uz zemāku divīziju, jo Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) no starptautiskajām sacensībām diskvalificēja Krievijas un Baltkrievijas hokejistus un pasaules čempionātā spēkus mēroja astoņas izlases.

Pērn Latvijas hokejisti pasaules čempionātu elites divīzijā sāka ar uzvaru pār Zviedriju (3:2), bet pēc tam ar 1:4 piekāpās Somijai un ar 3:4 atzina Šveices pārākumu, ieņemot ceturto vietu apakšgrupā. Ceturtdaļfinālā latvieši zaudēja ASV (3:13).

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas hokejisti pārbaudes spēlē ar 2:4 piekāpās Čehijai un ar 5:4 pārspēja Vāciju.

Darbā ar Latvijas U-18 izlasi Oļegam Sorokinam arī šogad asistē Juris Ozols un Herberts Vasiļjevs, kā arī vārtsargu treneris Edgars Lūsiņš, video treneris Artūrs Barovskis un fiziskās sagatavotības treneris - Raivis Miezāns.

Latvijas U-18 hokeja izlases spēlētāju saraksts:

vārtsargi: Aksels Ozols, Linards Feldbergs (abi - "Rīga"), Nils Roberts Mauriņš ("Sodertalje", Zviedrija);

aizsargi: Viktors Kurbaka, Aleks Ļeonovs, Krists Retenais (visi - "Rīga"), Pēteris Bulāns (Šikutimi "Sagueneens", QMJHL), Darels Uļjanskis (Stokholmas AIK, Zviedrija), Harijs Cjunskis ("Lugano", Šveice), Bruno Petrovičs (Vāsas "Sport", Somija);

uzbrucēji: Rodions Boltramovičs, Rauls Ozollapa, Raivis Strazdiņš, Toms Mots, Valters Niedrājs, Kārlis Nauris Česlis, Kristers Ansons (visi - "Rīga"), Olivers Mežiņš ("Tukums"), Dāvids Livšics ("Kurbads"), Ēriks Mateiko (Sentdžonsas "Sea Dogs", QMJHL, Kanāda), Kristofers Krūmiņš (Džersijas "Hitmen", USPHL, ASV), Markuss Streikišs ("IFK Taby", Zviedrija), Valdis Dommers ("Schewenninger", Vācija), Gustavs Līcis-Līcītis ("KooVee", Somija).

Eirovīzija 2023 ir klāt - Latvija pusfinālā ar galvenajiem favorītiem

Viens no gada gaidītākajiem mūzikas pasaules pasākumiem mūsu reģionā un arī pasaulē ir klāt! Jau no 9. līdz 13. maijam mūs atkal priecēs ikgadējais Eiropas dziesmu konkurss Eirovīzija, kurš norisināsies jau 67. reizi! Šogad tā rīkošana uzticēta Lielbri...

Svarīga informācija PČ līdzjutējiem: LHF skaidro iekļūšanas kārtību Arēnā Rīga

Latvijas Hokeja federācija (LHF) informē par iekļūšanas kārtību uz šī gada Pasaules Čempionāta spēlēm ''Arēnā Rīga''.

Līdzjutējiem, lai iekļūtu “Arēna Rīga” uz IIHF Pasaules Čempionāta Hokejā 2023 spēlēm, būs jāveic biļešu pārbaude un jāiegūst konkrētās...

Lielvalstu ģeopolitiskais «pokers» jeb notikumu attīstība pilsoņu kara sašķeltajā Sīrijā
Sīrijā šobrīd notiek kaut kas līdzīgs Asada režīma reabilitācijas procesam. Kopš kara sākuma 2011. gadā Asada režīms lielā mērā ir spējis sakaut opozīciju, un Sīrija kā neatkarīga valsts ir beigusi pastāvēt, jo notikumus Sīrijā vairāk vai mazāk kontrol...


Komentāri