lv
igTeHqu1sLUYoBLTRhIdQDySxOP5JRwMj8TKOlNl
1628706

ZZS rosina atteikties no daļas amatu savienošanas atļauju pašvaldību vadītājiem

ZZS rosina atteikties no daļas amatu savienošanas atļauju pašvaldību vadītājiem

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) rosinās mainīt tiesisko regulējumu un vairs neprasīt pašvaldību vadītājiem iegūt atļaujas savienot tādus amatus, kas saistīti ar vietvaru interešu pārstāvniecību.

Kā informēja ZZS pārstāve Dace Kārkliņa, partiju apvienība rosinās mainīt tiesisko regulējumu attiecībā uz valdības kompetenci lemt par atļaujām pašvaldību vadītājiem savienot amatus, kas saistīti ar pašvaldību interešu pārstāvniecību, jo tā esot lieka birokrātija.

ZZS uzskata, ka likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" normas ir jāmaina un turpmāk pašvaldību vadītājam nebūtu jāsaņem Ministru kabineta atļauja, jo tā esot lieka birokrātiska procedūra.

Partiju apvienības ieskatā, pašvaldību vadītāju amatu savienošana neradot interešu konflikta riskus.

ZZS skaidro, ka virkne pašvaldību vadītāju, pārstāvot pašvaldību intereses un nesaņemot atlīdzību, piedalās plānošanas reģionu padomēs, Latvijas Pašvaldību savienībā, Latvijas Lielo pilsētu asociācijā un citās pašvaldību interešu aizstāvības organizācijās, ministriju konsultatīvās institūcijās, sporta un citu jomu nevalstiskās organizācijās.

Politiskā spēka pārstāvji pauž neizpratni par Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) izteikumiem saistībā ar atsevišķu pašvaldību vadītāju spēju apvienot amatus. "Iespējams, premjers, jau otro termiņu vadot valdību, nav vēl paspējis iepazīties ar valsts un pašvaldību darba specifiku," pārmet ZZS politiķi un aicina Kariņu "pirms paust "mēmu izbrīnu"" iedziļināties, kā funkcionē pašvaldības.

LBAS: Lai uzņēmums veiksmīgi darbotos, svarīgākais ir vesels darbinieks

Lai uzņēmums veiksmīgi darbotos un varētu īstenot savus mērķus, pats svarīgākais ir vesels darbinieks, šodien Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) rīkotajā konferencē "Darba aizsardzība = katra cilvēka pamattiesība" akcentēja LBAS priekšsēdētā...

Latvijas handbolisti smagi zaudē olimpiskajai čempionei

Latvijas vīriešu handbola izlase trešdien 2024.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas pirmspēdējā mačā Valmierā piekāpās olimpiskajai čempionei Francijai.

Latvija zaudēja ar rezultātu 18:38 (9:20).

Latvijas izlasē par rezultatīvāko ar četriem gūtie...

Mūrniece: Mūsdienīgi ieroči stiprina noturību, bet galvenā ir cilvēku apņēmība

Mūsdienīgas ieroču sistēmas stiprina noturību pret apdraudējumiem, tomēr galvenais un izšķirošais aspekts ir un paliek cilvēku apņēmība rīkoties un aizstāvēt savu valsti, trešdien Rīgā NATO Noturības simpozija "Noturība satricinājumu laikmetā" laikā at...



Komentāri