lv
6BVnDvnfJwidlHNhOqcK7rn11kCDOvGv1mcaVN8F
1619827

Levita apžēlotais Freivalds glābis sava uzņēmuma kapitāldaļas no valsts

Levita apžēlotais Freivalds glābis sava uzņēmuma kapitāldaļas no valsts

Lai gan valsts prezidents Egils Levits publiski ir apgalvojis, ka bijušo AS Pasažieru vilciens valdes priekšsēdētāju Nilu Freivaldu esot apžēlojis, lai tas varētu ātrāk sākt pelnīt un atmaksāt valstij tiesas noteikto kompensāciju, Lursoft dati rāda, ka realitāte ir bijusi gluži otrāda, - Levita apžēlotais Freivalds nekavējoties ir meties paglābt no valsts sava vienīgā uzņēmuma kapitāldaļas, tās nododot citai personai, vēsta portāls pietiek.com.

Kā ziņots, Freivalds bija vienīgais no no divpadsmit personām, kura apžēlošanas lūgumu šā gada 27.februārī paslepus, apžēlotā vārdu neatklājot, apmierināja Levits.

Tagad, negribīgi stāstot par iemesliem, kuru dēļ viņš apžēlojis par būtiska kaitējuma valstij nodarīšanu notiesāto Freivaldu, Levits apgalvo: viņš to darījis, lai Freivalds ātrāk sāktu pelnīt un nomaksāt valstij šo kompensāciju par viņa nozieguma rezultātā nodarītajiem zaudējumiem – ceturto daļu no pusotra miljona eiro.

Lursoft dati rāda, ka kriminālprocesa ietvaros ar Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes 2014. gada 15. decembra lēmumu par aresta uzlikšanu mantai bija piemērots arests N. Freivaldam piederošajām 40 kapitāla daļām SIA NF Transportation.

Dienu pēc apžēlošanas šīm uzņēmuma kapitāldaļām tikusi reģistrēta aresta atcelšana, taču pretēji Levita izteikumiem Freivalds ir nevis ķēries pie kompensācijas nomaksas, bet gan nekavējoties sācis šīs kapitāldaļas glābt no Latvijas valsts un tās prasībām.

Lursoft dati rāda, ka jau šā gada 13. martā N. Freivalds šīs kapitāldaļas, kas atbilst 80% uzņēmuma kapitāla, ir nodevis 1977. gadā dzimušajam Kasparam Šūmanim. Līdz ar to pašlaik, kā rāda Lursoft dati, Levita apžēlotajam nepieder vairs neviena paša uzņēmuma kapitāldaļas.

Kazāks stāsta, ko darīt ar bankām, ja tās pilnvērtīgāk neiesaistīsies ekonomikā

Bankām virspeļņas nodokli varētu ieviest, ja tās pilnvērtīgāk neiesaistīsies Latvijas ekonomikā, intervijā aģentūrai LETA atzīmēja Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks.

"Virspeļņas nodoklis nav labākais risinājums. Diemžēl pastāv arī tāda iespēja, ...

KM reģistrē jaunu Kabiles pagasta ģerboni

Kultūras ministrija reģistrējusi jaunu Kuldīgas novada Kabiles pagasta ģerboni, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Pamatojoties uz Ģerboņu likumu, Kultūras ministrija pagājušajā nedēļā reģistrējusi Kabiles pagasta ģerboni - sa...

Rīgā otrdien slēgtas 34 izglītības iestādes streika dēļ

Rīgā otrdien slēgtas 34 izglītības iestādes streika dēļ, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Rīgas domes Vispārējās izglītības skolu nodaļas vadītāja Anita Pēterkopa.

Lielākā daļa no slēgtajām iestādēm ir pirmskolas izglītības...



Komentāri