lv
k9nL4nZA9IRsa4MboAVJN50pYWFFTiHP1y3KPC5u
1617218

42% Latvijas uzņēmumu gribētu, lai darbinieki strādā tikai klātienē

42% Latvijas uzņēmumu gribētu, lai darbinieki strādā tikai klātienē

Latvijā 42% mazo un vidējo uzņēmumu vadītāju uzskata, ka darbs ir jāveic tikai klātienē, pavēstīja "Latvijas mobilais telefons" (LMT) pārstāvji, atsaucoties uz aptaujas datiem, kas veikta sadarbībā ar tirgus un sociālo pētījumu kompāniju "RAIT Custom Research Baltic".

Aptaujā arī secināts, ka starp uzņēmumu vadītājiem, kuri uzskata, ka darbs ir pilnībā jāveic klātienē, šādu viedokli biežāk pauduši uzņēmumi, kuru digitalizācijas pakāpe tiek vērtēta kā zema.

Tāpat aptaujā 61% uzņēmēju norādījuši, ka pirms Covid-19 krīzes darbs uzņēmumā pilnībā norisinājās klātienē, kamēr 11% uzņēmumu jau pirms Covid-19 ierobežojumiem darbu organizēja pilnībā attālināti.

Vienlaikus 49% Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu vadītāju atzīmējuši, ka Covid-19 pandēmija pēdējā gada laikā ir likusi strauji veicināt digitalizāciju, palielinot elektroniski parakstīto dokumentu apriti, ieviešot to saskaņošanu IT sistēmās un organizējot darbu attālināti. Saglabāt šīs pārmaiņas pilnībā plāno galvenokārt uzņēmumi ar augstu digitalizācijas pakāpi.

Strauja digitalizācija liek ieviest papildu tehnoloģiju risinājumus, tomēr aptaujas dati rāda, ka 58% uzņēmumu nav nodrošinājuši papildu aprīkojumu darbiniekiem attālinātā darba veikšanai, norāda LMT pārstāvji. Savukārt 33% ir saskārušies ar nepietiekamu darbinieku digitālo prasmju līmeni.

Kopumā 46% uzņēmumu vadītāji norādījuši, ka pandēmijas laikā ieviestās pārmaiņas varētu vismaz daļēji saglabāt - galvenokārt tie, kuru digitalizācijas pakāpe tiek vērtēta kā vidēja, valsts un pašvaldību iestādes, uzņēmumi ar apgrozījumu virs 300 000 eiro un darbinieku skaitu virs 100, kā arī tie uzņēmumi, kuri saviem darbiniekiem nodrošina papildu tehnisko aprīkojumu attālinātā darba veikšanai. Savukārt uzņēmumiem, kuri iepriekšminētās pārmaiņas plāno saglabāt pilnībā (18%), nereti raksturīga augsta digitalizācijas pakāpe.

Uzņēmēju aptauju par Covid-19 ietekmi un digitalizāciju īstenojusi "RAIT Custom Research Baltic" 2023.gada martā, aptaujājot 301 mazo un vidējo uzņēmumu Latvijā.

Skumji! Aptauja liecina, ka fiziku pēc 9.klases izvēlas apgūt vien puse skolēnu

Trīs ceturtdaļas Latvijas skolēnu uzskata, ka eksaktās zinātnes būs nepieciešamas tālākajā dzīvē, tomēr fiziku pēc 9.klases izvēlas mācīties vien puse, secināts AS "Latvenergo" erudīcijas konkursa "FIZMIX Eksperiments" ietvaros veiktajā jauniešu aptauj...

Reire: Latvija atbalsta sniegšanā Ukrainai atrodas līderpozīcijās

Latvija atbalsta sniegšanā Ukrainai atrodas līderpozīcijās, palīdzībai sasniedzot 1,24% no valsts iekšzemes kopprodukta, piedaloties ikgadējā Eiropas Savienības (ES) Informācijas sniedzēju forumā, akcentēja Ārlietu ministrijas (ĀM) parlamentārā sekretā...

Jaunsargi piedalīsies 4. līmeņa nometnē Alūksnes novadā

No 29.aprīļa līdz 4.maijam militārajā poligonā "Lāčusils", Alūksnes novadā notiks Jaunsardzes centra organizētā 4. līmeņa jaunsargu nometne. Plānots, ka nometnē piedalīsies 80 jaunsargi no visas Latvijas, informēja Jaunsardzes centra Plānošanas un izgl...



Komentāri