lv
ng1nT0tJ87lw538orr8ygQ4Jt30Gqa2xtS4UeaDJ
1616745

Jaunsargi piedalīsies 4. līmeņa nometnē Alūksnes novadā

Jaunsargi piedalīsies 4. līmeņa nometnē Alūksnes novadā

No 29.aprīļa līdz 4.maijam militārajā poligonā "Lāčusils", Alūksnes novadā notiks Jaunsardzes centra organizētā 4. līmeņa jaunsargu nometne. Plānots, ka nometnē piedalīsies 80 jaunsargi no visas Latvijas, informēja Jaunsardzes centra Plānošanas un izglītības departamenta Valsts aizsardzības mācības nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Aiva Priedīte - Tirziņa.

Nometnes laikā jaunsargi papildinās savas prasmes lauka kaujās, pirmās palīdzības sniegšanā, ieroču un šaušanas apmācībās, topogrāfijas un orientēšanās, kā arī ierindas apmācības jomās. Tiks veikta arī zināšanu un prasmju pārbaude saskaņā ar Jaunsargu interešu izglītības programmas prasībām, nosacījumiem un kritērijiem.

No mācībām brīvajos brīžos jaunsargiem tiks dota iespēja piedalīties arī saliedēšanās pasākumos.

Pēc nokārtota 4. līmeņa testa, jaunsargs saņems apliecību, kura sniedz priekšrocības atlasē, stājoties NBS, Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, Valsts policijas koledžā, Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžā un Valsts robežsardzes koledžā.

Pēc nometnes noslēguma jaunsargi dosies uz Alūksni, lai piedalītos 4.maija parādē.

Lauku tūrisma uzņēmēji vēlas lielveikalu slēgšanu svētdienās

Lauku tūrisma uzņēmēji atbalsta Zemkopības ministrijas (ZM) iniciatīvu par lielveikalu slēgšanu svētdienās, informēja Latvijas Lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" pārstāvji.

Asociācijā norāda, ka lielveikalu slēgšana svētdienās lielai daļa sabied...

Sākts kriminālprocess pret basketbola treneri Steļmahu

Pēc Latvijas Basketbola savienības (LBS) iesnieguma par iespējamiem pārkāpumiem basketbola trenera Andra Steļmaha rīcībā Valsts policijā (VP) sākts kriminālprocess.

VP Sabiedrisko attiecību nodaļā apstiprināja, ka policijā saņemts LBS iesniegums un, ņem...

ASV eksperti izglītos Latvijas finanšu sektora pārstāvjus - par ko?

No pirmdienas līdz 28.aprīlim Latvijas Bankā notiks mācības, kuru laikā ASV eksperti izglītos Latvijas finanšu sektora uzraudzības un tiesībaizsardzības institūciju pārstāvjus par risku izvērtējumā balstītu Latvijas kapitāla tirgus uzraudzību, informēj...



Komentāri