lv
m9NeL7zirNblrHjpIGlhYZCXDukHgTWcw1LbSytq
1616507

ASV eksperti izglītos Latvijas finanšu sektora pārstāvjus - par ko?

ASV eksperti izglītos Latvijas finanšu sektora pārstāvjus - par ko?

No pirmdienas līdz 28.aprīlim Latvijas Bankā notiks mācības, kuru laikā ASV eksperti izglītos Latvijas finanšu sektora uzraudzības un tiesībaizsardzības institūciju pārstāvjus par risku izvērtējumā balstītu Latvijas kapitāla tirgus uzraudzību, informēja Latvijas Bankas pārstāvji.

Mācību programma, ko izveidojuši ASV Valsts kases departamenta Tehniskā atbalsta birojs, ASV Vērtspapīru un biržu komisija un Latvijas Banka, ir veidota kā forums labākās prakses apmaiņai par Latvijas finanšu instrumentu tirgus uzraudzību, lai nodrošinātu gan investoru tiesību aizsardzību, gan sekmētu efektīvāku kapitāla tirgus attīstību.

Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks pateicas ASV organizācijām un lektoriem par iespēju kopīgot zināšanas un praktisko pieredzi, lai Latvijā stiprinātu riskos balstītu pieeju un spētu sekmīgi novērst, identificēt un apkarot finanšu instrumentu tirgus noziegumus. Tas ir būtisks priekšnoteikums, lai attīstītu Latvijas kapitāla tirgu un veidotu tādu uzraudzības vidi, kas sekmētu investoru uzticēšanos un viņu tiesību aizsardzību.

Mācību programmas laikā lektores ASV Vērtspapīru un biržu komisijas Starptautisko lietu biroja vecākā īpašā padomniece Džūlija E. Prīvita un ASV Vērtspapīru un biržu komisijas Starptautisko lietu biroja vecākā īpašā padomniece Erina Makārtnija iepazīstinās ar praktiskiem risinājumiem kopējā finanšu tirgus problēmām un ļaunprātīgām darbībām, kas kaitē investoru uzticībai un palielina kapitāla izmaksas.

Lektores pievērsīsies tādiem tematiem kā, piemēram, finanšu tirgus uzraudzības izaicinājumi, labākās uzraudzības prakses, uzraudzības instrumenti ieguldītāju interešu aizsardzībai, investoru izglītošanas iespējas, efektīva starptautiskā sadarbība pārrobežu finanšu instrumentu tirdzniecības uzraudzībā un informācijas apmaiņa pārkāpumu un pretlikumīgu darbību novēršanā.

Mācību laikā tiks aplūkotas arī tēmas, kas saistītas ar krāpšanas un tirgus manipulāciju identificēšanu, finanšu noziegumu novēršanu un efektīviem pārkāpumu novēršanas un sankciju politikas risinājumiem. Mācību dalībnieki iepazīsies ar risku izvērtējumā balstītu pieeju jaunu kapitāla tirgus dalībnieku ieiešanai tirgū un iepazīsies ar atsevišķu gadījumu analīzi.

Mācībās piedalīsies vairāk nekā 40 Latvijas Bankas, Finanšu ministrijas, Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes, Finanšu izlūkošanas dienesta, prokuratūras un Patērētāju tiesību aizsardzības centra biroja eksperti.

Noskaidrots, cik jauniešu atbalsta obligāto militāro dienestu

Vairums jeb 62% Latvijas jauniešu atbalstītu obligātā militārā dienesta ieviešanu, kas ir par septiņiem procentpunktiem vairāk nekā 2021.gadā, kad ideju par obligātu militāru dienestu atbalstīja 55% vienaudžu, liecina pēc Aizsardzības ministrijas pasūt...

Koris «Dziesmuvara» deviņdesmit astotajā gadskārtā izdod savu pirmo albumu
Latvijas Universitātes jauktais koris "Dziesmuvara", kura vēsture ietiecas gandrīz simt gadus senā pagātnē un kas savulaik uzstājies pat karaļiem, pirmoreiz ierakstījis albumu "Vara saknes". Tajā apkopotas senākās, galvenokārt īpaši šim korim veltītās ...
Prognozē, ka nelegālās imigrācijas riski uz robežas ar Baltkrieviju pieaugs

Tuvojoties vasarai, nelegālās imigrācijas riski uz robežas ar Baltkrieviju, visticamāk, pieaugs, atzina Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts.

Pārkāpēju skaits ikdienā ir visnotaļ augsts, turklāt uz Polijas-Baltkrievijas robežas intensitāte eso...



Komentāri