lv
m057qS38zCQRuSM5RQ0dBjPoTSgVy8F5Lg1lv2C7
1615107

Rīgas dome aicina vecākus atbalstīt skolotājus

Rīgas dome aicina vecākus atbalstīt skolotājus

Pedagogu streika pirmajā dienā Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadītāja Laima Geikina (PP) izplatījusi paziņojumu, kurā aicina vecākus atbalstīt skolotājus.

Aptuveni 20% Rīgas skolu skolotāju, bērnudārzu pedagogu un citu izglītības nozarē strādājošo plāno piedalīties streika aktivitātēs, tādējādi ietekmējot arī mācību procesu Rīgas skolēniem.

Geikina aicina vecākus, skolēnus un bērnus izturēties saprotoši un ar cieņu pret izglītībā strādājošo iespējām streikot. Viņasprāt, tikai kopā varot rast labākos risinājumus, lai skolotāji un izglītībā nodarbinātie spētu strādāt atbalstošā, cieņpilnā vidē ar motivējošu atalgojumu.

"Ja mērķis ir izglītības kvalitāte un pieejamība, tad pienācīgs atalgojums, sabalansēta slodze, metodiskais atbalsts standarta ieviešanā, skolu tīkla sakārtošana, skolotāju piesaiste skolām un skolotāju prestiža celšana - ir kompleksa sistēma šī mērķa sasniegšanai," uzskata Geikina.

Viņa norāda, ka šogad Rīgas izglītības budžets ir pieaudzis par 17%. Lielākā izglītības budžeta daļa jeb 20 miljoni eiro paredzēti algu palielināšanai Rīgas skolu un bērnu dārzu darbiniekiem.

No 1.aprīļa par 20% darba alga esot augusi pedagogu palīgiem Rīgas bērnu dārzos, kā arī par aptuveni 10% - visiem pārējiem izglītībā strādājošajiem. Esot ievērojami paplašināts to izglītības iestādēs strādājošo loks, kuri saņems veselības apdrošināšanu.

Ievērojami finanšu ieguldījumi paredzēti skolu labiekārtošanai - plānots uzsākt darbu pie trīs jaunu dabaszinātņu un tehnoloģiju klašu izveides Rīgas Juglas vidusskolā, Rīgas Centra humanitārajā vidusskolā un Rīgas 64. vidusskolā. Iecerēts sākt renovācijas un ēku atjaunošanu 10 Rīgas mācību iestādēs, kā arī četrām skolām paredzēts uzbūvēt jaunu sporta āra infrastruktūru.

Šajā gadā plānots atjaunot Rīgas skolu datorklases un investēt skolu digitālajā infrastruktūrā. Pašvaldība iecerējusi iegādāties 1000 jaunus datorus un viedierīces skolēnu un skolotāju vajadzībām.

Jau ziņots, ka pirmdien sākas Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) rīkots trīs dienu streiks.

Kā pedagogu streiks ietekmē skolu darbu, kā to vērtē skolēnu vecāki
Pirmdien sākas trīs dienu visas Latvijas pedagogu streiks, notiek arī pedagogu protesta akcija. Kā streiks ietekmējis Rīgas skolu darbu, un ko par streiku domā skolēnu vecāki, raidījumā "Spried ar Delfi" žurnālists Andris Auzāns izjautāja Rīgas domes I...
Lēts skaistums var izrādīties ļoti dārgs. Ārsti aicina uzmanīties no estētiskās medicīnas viltus klīnikām
Arvien biežāk starp estētiskās medicīnas pakalpojumu sniedzējiem parādās viltus klīnikas, kas piedāvā tos pašus pakalpojumus par lētāku samaksu, bet kurām nav ārstniecības iestādes statusa. Veikt dažāda veida injekcijas vai cita veida procedūras šādās ...
Vai Latvijas krieviski runājošie pilsoņi iesaistās valsts izaugsmē? Gaidām datus

Sabiedriskās politikas centrs "Providus" otrdien, 25.aprīlī, plkst.14.30 organizēs pētījuma starprezultātu prezentāciju un sarunu par Latvijas krieviski runājošo iedzīvotāju pilsonisko iesaisti "Vai Latvijas krieviski runājošo iedzīvotāju pilsoniskā ap...



Komentāri