lv
P6uyAHX3YsyBcJ4gmlTgoGIE4Y0K2SZvnrF4bQas
1614888

Vai Latvijas krieviski runājošie pilsoņi iesaistās valsts izaugsmē? Gaidām datus

Vai Latvijas krieviski runājošie pilsoņi iesaistās valsts izaugsmē? Gaidām datus

Sabiedriskās politikas centrs "Providus" otrdien, 25.aprīlī, plkst.14.30 organizēs pētījuma starprezultātu prezentāciju un sarunu par Latvijas krieviski runājošo iedzīvotāju pilsonisko iesaisti "Vai Latvijas krieviski runājošo iedzīvotāju pilsoniskā apātija ir mīts vai realitāte?", informēja pasākuma rīkotāji.

Pētījumā astoņās fokusgrupās Daugavpilī, Rēzeknē, Liepājā un divās Rīgas apkaimēs tika pētītas Latvijas iedzīvotāju pilsoniskā aktīvisma izpausmes, kā arī cēloņi pilsoniskajai apātijai - neticībai tam, ka šie iedzīvotāji var ietekmēt savas pašvaldības, valdības vai Saeimas pieņemtos lēmumus.

Īpaša uzmanība tika pievērsta Latvijas krieviski runājošajiem iedzīvotājiem. "Providus" skaidroja, ka saskaņā ar iepriekšējām sabiedriskās domas aptaujām šī Latvijas iedzīvotāju daļa īpaši maz uzticas Latvijas institūcijām, maz tic savām iespējām ietekmēt to pieņemtos lēmumus, kā arī reti iesaistās pilsoniskajās aktivitātēs. Lai atrastu tam iemeslus un iespējamos risinājumus, "Providus" ar "British Council" pārstāvniecības Latvijā atbalstu īpašās fokusgrupās padziļināti pētīja gan pilsoniskās aktivitātes, gan pilsoniskās apātijas izpausmes un cēloņus.

Tāpat tika veikta Latvijas nevalstisko organizāciju vadītāju aptauja, lai saprastu, cik lielā mērā dažādas Latvijas sabiedrības grupas, piemēram, mazākumtautības, ārzemnieki, reģionu iedzīvotāji, ir pārstāvētas šajās organizācijās un/vai apmeklē to organizētos pasākumus.

"Providus" šogad šo pētījumu plāno turpināt un padziļināt, tāpēc pasākuma laikā plānots iepazīstināt ar pētījuma rezultātiem, pārrunāt tā rekomendācijas, kā arī turpmākos pētniecības virzienus.

Pasākumā aicināti piedalīties tie valsts pārvaldes darbinieki, politiķi, NVO pārstāvji un eksperti, kuru darba joma ir sabiedrības saliedēšanas jautājumi, kā arī pilsoniskās sabiedrības attīstība.

Progresīvie: Neatļaut homoseksuāliem pāriem adoptēt seko Krievijas tradīcijām

Saeimas opozīcijas partija "Progresīvie" aicina Valsts prezidentu Egilu Levitu neizsludināt 20.aprīlī Saeimas pieņemtos grozījumus Bērnu tiesību aizsardzības likumā, kas tostarp paredz iespēju Latvijas bērnus uz ārvalstīm adoptēt tikai "tradicionālajām...

Izglītības darbinieki pieprasa cieņpilnu attieksmi un solījumu pildīšanu

Vairāki tūkstoši izglītības darbinieku šodien devušies gājienā, pieprasot cieņpilnu attieksmi un solījumu pildīšanu.

Protesta dalībnieki devušies uz Doma laukumu, ceļu sākot no Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) biroja Bruņ...

CSP: Pērn aptuveni trešdaļa vīriešu Latvijā lasījuši grāmatas
Puse (50,3%) Latvijas iedzīvotāju vecumā no 16 gadiem 2022. gadā lasīja grāmatas, tai skaitā e-grāmatas vai audio grāmatas, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) veiktās iedzīvotāju aptaujas dati. Visvairāk grāmatu lasītāju pērn bija starp siev...


Komentāri