lv
dSyZaFiVBAPKcyKbe6chwyllKvusUM3LIihacOjJ
1614864

CSP: Pērn aptuveni trešdaļa vīriešu Latvijā lasījuši grāmatas

CSP: Pērn aptuveni trešdaļa vīriešu Latvijā lasījuši grāmatas
Puse (50,3%) Latvijas iedzīvotāju vecumā no 16 gadiem 2022. gadā lasīja grāmatas, tai skaitā e-grāmatas vai audio grāmatas, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) veiktās iedzīvotāju aptaujas dati. Visvairāk grāmatu lasītāju pērn bija starp sievietēm, jauniešiem vecumā no 16 līdz 24 gadiem un iedzīvotājiem ar augstāko izglītību. Dati liecina, ka 12 mēnešu periodā 61,6% sieviešu un tikai 36,3% vīriešu bija lasījuši grāmatas.
LIZDA draud streikot eksāmenu norises laikā, ja netiks izpildītas vienošanās

Ja tuvākajās dienās netiks izpildītas streika vienošanās, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) neizslēdz iespēju pagarināt streiku, atzina LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Patlaban streiks paredzēts trīs dienas, taču, ja peda...

IZM: Pedagogu streiks ir nelikumīgs

Paužot izpratni par skolotāju vēlmi demokrātiskā veidā - protesta gājienā - aktualizēt problēmas, ar kurām saskaras izglītības nozarē strādājošie, Izglītības un zinātnes ministrija (IzM) norāda, ka streiks, uz kuru turpmākajās divās dienās aicina Latvi...

Ievērojama daļa latviešu lieto preparātus, lai novērstu gremošanas traucējumus

Vairums jeb 75% Latvijas iedzīvotāju ar gremošanas traucējumu novēršanu saistītus preparātus lieto, izjūtot diskomforta vai smaguma sajūtu pēc maltītes, liecina SIA "Mylan Healthcare" veiktā Latvijas iedzīvotāju aptauja.

Katrs trešais iedzīvotājs jeb 3...



Komentāri