lv
LRmIGLR8iQFVDqmu8mm1xc4jH39tNJobc7MnFV8J
1606847

BIB pieteikumu atcelt un apturēt FKTK lēmumus tiesa skatīs maija beigās

BIB pieteikumu atcelt un apturēt FKTK lēmumus tiesa skatīs maija beigās

Likvidējamās "Baltic International Bank" pieteikumu atcelt un apturēt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) lēmumus, Administratīvā apgabaltiesa plāno skatīt 24.maijā plkst.13, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Banka ir lūgusi tiesu atcelt divus FKTK 2022.gada 12.decembra lēmumus - par "Baltic International Bank" darbības apturēšanu un noregulējuma neveikšanu, komisijas 13.decembra lēmumu par noguldījumu nepieejamību, kā arī 21.decembra lēmumu par garantēto atlīdzību izmaksām.

Administratīvā apgabaltiesa 24.februārī ir noraidījusi "Baltic International Bank" pagaidu aizsardzības lūgumu attiecībā uz FKTK lēmumu apturēt bankas darbību.

Ekonomisko lietu tiesa marta beigās apmierinājusi Latvijas Bankas iesniegto "Baltic International Bank" likvidācijas pieteikumu. Tiesa par bankas likvidatoru iecēla advokātu Olavu Ceru.

Iepriekš vēstīts, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK), kas kopš šā gada ir pievienota Latvijas Bankai, 2022.gada 12.decembrī atzina "Baltic International Bank" par tādu finanšu iestādi, kas ir nonākusi vai, iespējams, nonāks finanšu grūtībās, un nolēma neveikt "Baltic International Bank" noregulējumu, proti, neīstenot pasākumus bankas darbības stabilizēšanai.

Atbilstoši Kredītiestāžu likumam par kredītiestādes likvidatoru, atzīstot kredītiestādi par likvidējamu ar tiesas nolēmumu, var būt zvērināti advokāti, zvērināti revidenti vai komercsabiedrības, kuru pamatnodarbošanās veids ir audita pakalpojumi.

Likvidatora amata kandidātu atlasē Latvijas Banka sadarbojas ar Latvijas Zvērinātu advokātu padomi un Latvijas Zvērinātu revidentu asociāciju, kas Latvijas Bankai iesniedz kandidātu sarakstus, balstoties uz profesionālās atbilstības kritērijiem. Latvijas Bankas Uzraudzības komiteja vērtē kandidātu piedāvāto redzējumu bankas likvidācijas procesa vadīšanai, līdzšinējo pieredzi un pieejamos resursus, papildus vērtējot izpratni par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanu, kā arī no tiesībaizsardzības iestādēm saņemto informāciju.

"Baltic International Bank" akcionāri iepriekš ziņojuši, ka nepiekrīt FKTK lēmumam par bankas darbības apturēšanu un vēlās turpināt darbu.

"Baltic International Bank" pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar zaudējumiem 26,773 miljonu eiro apmērā, kas ir 5,3 reizes vairāk nekā 2021.gadā. Bankas aktīvi 2022.gada 31.decembrī bija 139,051 miljona eiro apmērā, kas ir par 33,8% jeb 71,12 miljoniem eiro mazāk nekā 2021.gada beigās, kad "Baltic International Bank" aktīvi bija 210,171 miljons eiro.

Bankas lielākie akcionāri ir Valērijs Belokoņs (38,13%) un Vilorijs Belokoņs (21,3%). Pēc aktīvu apmēra "Baltic International Bank" 2021.gada beigās bija 10.lielākā banka Latvijā.

Latvijā reģistrēto apdraudēto unikālo IP adrešu skaits martā pieaudzis 3,3 reize

Latvijā šogad martā reģistrētas 232 127 kādam kibertelpas apdraudējumam pakļautas unikālas IP adreses, kas ir 3,3 reizes vairāk nekā 2022.gada martā.

Ta liecina informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" publicētā kibe...

ĀM skaidroties izsaukusi Ķīnas vēstniecības Rīgā pilnvaroto lietvedi

Ņemot vērā nepieņemamos Ķīnas vēstnieka Francijā izteikumus par starptautiskajām tiesībām un valstu suverenitāti, Latvijas Ārlietu ministrija paskaidrojumu sniegšanai pirmdien ir izsaukusi Ķīnas vēstniecības Rīgā pilnvaroto lietvedi, sociālajā vietnē "...

Liepājas teātrī top izrāde Medus garša Mārtiņa Kalitas režijā

Patlaban Liepājas teātrī tiek strādāts pie izrādes "Medus garša", informēja Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Iestudējums pirmizrādi piedzīvos 12.maijā Liepājas teātra mazajā zālē koncertzālē "Lielais dzintars".

Izrādi veido Liepājas teāt...



Komentāri