lv
Ppu0CaBNsY3h2xcD6Nx3u3AJztrsGZYsim9ykmzj
1606845

Latvijā reģistrēto apdraudēto unikālo IP adrešu skaits martā pieaudzis 3,3 reize

Latvijā reģistrēto apdraudēto unikālo IP adrešu skaits martā pieaudzis 3,3 reize

Latvijā šogad martā reģistrētas 232 127 kādam kibertelpas apdraudējumam pakļautas unikālas IP adreses, kas ir 3,3 reizes vairāk nekā 2022.gada martā.

Ta liecina informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" publicētā kibertelpas reģistrēto incidentu statistika

Tostarp unikālajām IP adresēm visbiežāk šogad martā reģistrētas konfigurācijas nepilnības - 53 960 gadījumi, bet kā ļaundabīgie kodi reģistrēti 4658 gadījumi.

Vienlaikus 349 incidenti reģistrēti kā informācijas vākšana, 215 gadījumi reģistrēti kā krāpšana, 196 incidenti bija ielaušanās mēģinājumi 148 incidenti reģistrēti kā pakalpojuma pieejamības traucējumi, pieci gadījumi reģistrēti kā kaitīgs saturs, savukārt divos gadījumos bijušas kompromitētas iekārtas.

Pērn martā tika reģistrētas 70 158 apdraudētas unikālās IP adreses.

"Cert.lv" ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un ".lv" domēna vārdu zonā.

ĀM skaidroties izsaukusi Ķīnas vēstniecības Rīgā pilnvaroto lietvedi

Ņemot vērā nepieņemamos Ķīnas vēstnieka Francijā izteikumus par starptautiskajām tiesībām un valstu suverenitāti, Latvijas Ārlietu ministrija paskaidrojumu sniegšanai pirmdien ir izsaukusi Ķīnas vēstniecības Rīgā pilnvaroto lietvedi, sociālajā vietnē "...

Liepājas teātrī top izrāde Medus garša Mārtiņa Kalitas režijā

Patlaban Liepājas teātrī tiek strādāts pie izrādes "Medus garša", informēja Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Iestudējums pirmizrādi piedzīvos 12.maijā Liepājas teātra mazajā zālē koncertzālē "Lielais dzintars".

Izrādi veido Liepājas teāt...

Ķīnas vēstnieks Francijā: Bijušajām PSRS valstīm nav starptautiska statusa

Ķīnas vēstnieks Francijā Lu Šaje paziņojis, ka bijušajām PSRS valstīm "nav faktiska statusa starptautiskajās tiesībās".

"Starptautiskajās tiesībās šīm bijušās Padomju Savienības valstīm nav pat faktiska statusa, jo nav starptautisku līgumu, kas materia...



Komentāri