lv
TzR4rNCKkKCYcC10NsOKmsPbsYjmCvvXL7HCnLdA
1600727

Apdrošinātājs Balcia investējis miljonu eiro Merito Partners ieguldījumu fondā

Apdrošinātājs Balcia investējis miljonu eiro Merito Partners ieguldījumu fondā

Risku apdrošināšanas kompānija "Balcia Insurance" ("Balcia") investējusi miljonu eiro "Merito Partners" ieguldījumu fondā "Merito Sustainable Energy Fund I", kas izveidots deviņu saules elektrostaciju izbūvei visā Latvijā, informēja "Balcia" pārstāvji.

Kompānijā atzīmē, ka "Balcia" jau iepriekš ir veikusi investīcijas uzņēmumos, kas darbojas atjaunojamo energoresursu jomā.

"Merito Sustainable Energy Fund I" 20 miljonu eiro ieguldījumu fonds dibināts ar mērķi Latvijas reģionos īstenot vietējo investoru un uzņēmēju iniciatīvu - deviņu saules elektrostaciju izbūvi. Plānots, ka to kopējā jauda sasniegs vairāk nekā 66 megavatus (MW).

Ar "Merito" fonda ieguldījumu un banku līdzfinansējumu deviņu elektrostaciju būvniecībai Latvijas ekonomikā tiks investēti 50 miljoni eiro.

"Balcia" valdes priekšsēdētājs Jānis Lucaus norāda, ka ar šo investīciju "Balcia" palīdzēs veicināt vietējās infrastruktūras attīstību zaļās enerģijas ieguvei, vienlaikus stiprinot valsts enerģētikas neatkarību ar pašmāju kapitālu. "Balcia" ir pirmais fonda institucionālais investors, un apdrošinātāja līdzfinansējums ir būtiska daļa no starta kapitāla, lai šo ilgtspējas projektu realizētu.

Plānots, ka līdz šā gada nogalei Latvijas reģionos ekspluatācijā tiks nodotas vismaz septiņas elektrostacijas ar kopējo jaudu 55 MW, bet pārējās divas ekspluatācijā paredzēts nodot 2024.gadā. Jaunās saules elektrostacijas gadā saražos vismaz 70 000 megavatstundu (MWh) elektrības, tādējādi ar zaļo enerģiju apgādājot vairāk nekā 35 000 mājsaimniecību visā Latvijā.

"Merito Partners" partneris un līdzdibinātājs Mikus Janvars informē, ka "Merito Partners" arī turpmāk strādās pie finansējuma piesaistīšanas, lai Latvijas iedzīvotājus nodrošinātu ar videi draudzīgu enerģiju un veicinātu valsts enerģētisko neatkarību. Pateicoties investoru ieguldījumiem, pirmās saules elektrostacijas pieslēgs Zilupē un Valmierā, savukārt gada otrajā pusē - vēl piecās Latvijas vietās.

Šobrīd fondā investējuši gandrīz 40 Latvijas investoru.

"Merito Partners" reģistrēta 2022.gada jūnijā, un tās pamatkapitāls ir 200 000 eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir Aigars Kesenfelds (76,92%), Mārtiņš Baumanis (11,83%), Janvars (5,92%), Jānis Pizičs (2,96%), Laila Hartmane (1,18%) un Vairis Dmitrijevs (1,18%).

"Balcia Insurance" ir Latvijā dibināta risku apdrošināšanas kompānija ar centrālo biroju Rīgā un filiālēm Lietuvā, Polijā un Vācijā. Netiešā veidā būtiska līdzdalība "Balcia Insurance" kapitālā ir Gintam Dandzbergam, Paulam Dandzbergam un Martam Dandzbergam (katram no 20% līdz 33%).

Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionāta otrajā spēlē zaudē Somijas vienaudžiem
Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase piektdien Bāzelē pasaules čempionāta augstākās divīzijas otrajā spēlē ar rezultātu 2:5 zaudēja vienaudžiem no Somijas.
Ar koncertu atzīmē vokālās pedagoģes Andžellas Gobas 20 darba gadu jubileju Mūzikas akadēmijā
Atzīmējot 20 darba gadu jubileju, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā izskanēja operdziedātājas un vokālās pedagoģes Andžellas Gobas bijušo un esošo studentu koncerts. Pedagoģija ir mans sirdsdarbs, atzīst asociētā profesore Andžella Goba.
Latvijas komandai divas bronzas medaļas Eiropas meiteņu matemātikas olimpiādē

Eiropas meiteņu matemātikas olimpiādē (EGMO) divas bronzas medaļas ieguvušas Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolnieces Jūlija Vaikute un Ramona Poreitere, informēja Valsts izglītības satura centra pārstāve Laura Šīraka.

Olimpiādē Latviju pārstāvēja arī Rīgas...



Komentāri