lv
ZdJwZMwJ0ywTn4WZoPIwZJ0hXUj63N4NYxNuugN8
1595118

Ukrainas vēstnieks slavē Latvijas darbības kara laikā

Ukrainas vēstnieks slavē Latvijas darbības kara laikā

Kara laikā Latvija bieži tiek minēta kā piemērs, kad jāmeklē atbildes uz sarežģītiem jautājumiem, tiekoties ar Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretāra vietnieku-politisko direktoru Andžeju Viļumsonu, norādīja Ukrainas vēstnieks Anatolijs Kucevols.

Kā informēja Ārlietu ministrijā, vēstnieks Latvijā ieradies akreditācijas vizītēs. Kucevols atzinīgi novērtēja abu valstu attiecības. Viņš pateicās Latvijai par atbalstu Ukrainai.

Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja Ukrainas integrāciju Eiropas Savienībā (ES) un sadarbību ar NATO. Tāpat tika uzsvērta nepieciešamība pastiprināt sankcijas un saukt Krieviju pie atbildības par tās agresiju Ukrainā, izveidojot starptautisko tribunālu, kā arī meklējot risinājumus Krievijas iesaldēto aktīvu izmantošanai.

Viļumsons šodien tikās arī ar Kolumbijas vēstnieku Asadu Hosē Hateru Penju. ĀM valsts sekretāra vietnieks-politiskais direktors atzinīgi novērtēja Latvijas un Kolumbijas attiecības vairāk nekā 100 gadu garumā. Sarunas partneri apliecināja ieinteresētību aktivizēt politisko dialogu un stiprināt sadarbību vides, mežsaimniecības, lauksaimniecības, zaļās enerģijas, Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju, izglītības un tirdzniecības sektoros.

Tāpat tika pārrunāta ES un Latīņamerikas un Karību valstu (CELAC) sadarbība, jūlijā plānotais ES-CELAC samits, kā arī drošības situācija reģionā un aktualitātes Latīņamerikā.

LIZDA pieprasa Kariņa demisiju

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) pieprasa Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) demisiju, ja valdība apstiprinās Ministru kabineta (MK) noteikumus nr. 445 un 376, kas nosaka noteikumus par pedagogu atalgojuma palielinā...

Saeima apstiprina Latvijas karavīru dalību Libānā

Saeima šodien atbalstīja Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīru dalību Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) starptautiskajā miera uzturēšanas operācijā Libānā uz ANO Drošības padomes rezolūcijā noteikto laiku, informēja Saeimas Preses dienestā...

Sadales tīkls valdes locekļa amatā apstiprina Vīgantu Radziņu

Jaunieceltā AS "Sadales tīkls" valdes locekļa Vīganta Radziņa atbildības jomas būs uzņēmuma tehnoloģiskā attīstība un inovācijas, kā arī uzņēmuma un nozares speciālistu profesionālo zināšanu un kompetenču pilnveidošana. Radziņš amatam izraudzīts atklāt...



Komentāri