lv
c7vnSp041lhqVFO3Z3zTmu44zN3Ji5VHWv3KIO1y
1595116

LIZDA pieprasa Kariņa demisiju

LIZDA pieprasa Kariņa demisiju

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) pieprasa Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) demisiju, ja valdība apstiprinās Ministru kabineta (MK) noteikumus nr. 445 un 376, kas nosaka noteikumus par pedagogu atalgojuma palielināšanu un darba slodzes sabalansēšanu.

Tāds arodbiedrības lēmums pieņemts padomes ārkārtas sēdē ceturtdien.

Piektdien plānota valdības ārkārtas sēde, kurā plānots apstiprināt MK noteikumus par to, kā tiks celts pedagogu atalgojums.

LIZDA norāda, ka demisijas pieprasīšanas galvenais iemesls ir streika vienošanās izpildes novilcināšana, kā arī labas pārvaldības principu ilgstoša ignorēšana.

Tāpat pieprasījuma iemesls, pēc LIZDA vārdiem, ir Ministru prezidenta arogantā attieksme pret nozares pārstāvju aicinājumu apmeklēt 24. aprīlī plānoto izglītības un veselības nozares darbinieku gājienu. Atbilde joprojām neesot saņemta, norāda arodbiedrība.

LETA jau ziņoja, ka Izglītības un zinātnes ministrija ir iesniegusi grozījumus MK noteikumos, kas paredz, ka no šī gada 1.septembra pedagogiem, izņemot pirmsskolas izglītības pedagogus, zemākā stundas likme būs 8,50 eiro.

Vienlaikus LIZDA padome nolēmusi 24.aprīlī rīkot protesta akciju, kā arī sākt trīs dienu visas Latvijas pedagogu streiku.

LIZDA vadītāja Inga Vanaga, tiekoties ar izglītības iestāžu pārstāvjiem trešdien, pārmeta, ka Izglītības un zinātnes ministrijas vadība esot solījusi, ka pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafiku valdība apstiprinās līdz 14.martam, kas netika izdarīts un līdz ar to bijis pamats uzskatīt, ka nav apstiprināts pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafiks nevienai pedagogu grupai, kā arī pedagogu darba slodzes balansēšanas plāns visiem pedagogiem.

Saeima apstiprina Latvijas karavīru dalību Libānā

Saeima šodien atbalstīja Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīru dalību Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) starptautiskajā miera uzturēšanas operācijā Libānā uz ANO Drošības padomes rezolūcijā noteikto laiku, informēja Saeimas Preses dienestā...

Sadales tīkls valdes locekļa amatā apstiprina Vīgantu Radziņu

Jaunieceltā AS "Sadales tīkls" valdes locekļa Vīganta Radziņa atbildības jomas būs uzņēmuma tehnoloģiskā attīstība un inovācijas, kā arī uzņēmuma un nozares speciālistu profesionālo zināšanu un kompetenču pilnveidošana. Radziņš amatam izraudzīts atklāt...

Starship beidzot paceļas gaisā, bet neilgi pēctam eksplodē (+VIDEO)

ASV uzņēmuma "SpaceX" visu laiku jaudīgākā raķete "Starship" ceturtdien eksplodējusi pirmā izmēģinājuma lidojuma laikā, bet uzņēmuma dibinātājs un izpilddirektors Īlons Masks apsveica "SpaceX" komandu ar aizraujošo izmēģinājumu.

"Starship" startēja plks...



Komentāri