lv
7Ehlj2EbFIFWZXGRJOVTP6Xo95Lo2SWQSC30wWLl
1588919

Lepojamies! Latvijas skolēniem vairākas medaļas starptautiskā olimpiādē

Lepojamies! Latvijas skolēniem vairākas medaļas starptautiskā olimpiādē

Ziemeļvalstu-Baltijas fizikas olimpiādē skolēni no Latvijas ieguvuši sešas medaļas - vienu sudrabu un piecas bronzas, informēja Valsts izglītības satura centra pārstāve Laura Šīraka.

Sudraba medaļu ieguva Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolnieks Stanislavs Dubrovskis, savukārt bronzas godalgas izcīnīja Rīgas Tehniskās universitātes Inženierzinātņu vidusskolas skolnieki Lukass Roberts Kellijs un Ilja Reutins, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolnieki Toms Ozoliņš un Fricis Miķelis Pastors, kā arī Starptautiskās vidusskolas "Ekziperī" skolniece Olita Anastsasija Zadorožnaja.

Īpašu speciālo balvu par oriģinālāko eksperimentālās daļas risināšanas paņēmienu guva Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas Iļja Niks Stoligvo.

Olimpiāde norisinājās no 14. līdz 16.aprīlim Tallinā, Igaunijā. Tajā piedalījās dalībnieki no deviņām valstīm, tostarp no Somijas, Igaunijas, Zviedrijas, Serbijas, Gruzijas, Vjetnamas, Saūda Arābijas, Lietuvas. Latviju olimpiādē pārstāvēja 18 skolēni.

Olimpiāde tiek rīkota no 2003. gada kā sacensības starp Igaunijas un Somijas izlasēm, un Latvija tajā piedalās no 2014. gada. Pasākums Latvijas izlasei kalpo arī kā atlase uz Eiropas un Starptautisko fizikas olimpiādi.

Judins: Jāstrādā ar no ģimenes nošķirtu personu smadzenēm

Vajadzīgais regulējums personu nošķiršanai no ģimenes jau ir, tāpēc uzvedības korekcijas programmās nepieciešams psiholoģiski strādāt ar šādu cilvēku "smadzenēm", sacīja Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Andrejs Judins (JV).

Vaicāts par iespē...

Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijā no AT ievēlēts senators Ivars Bičkovičs

Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijā no Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departamenta tiesnešu vidus ievēlēts senators Ivars Bičkovičs.

Līdz ievēlēšanai par AT priekšsēdētāju 2008.gadā Bičkovičs 12 gadus jau bijis Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas locekl...

Bērnu slimnīcas fonds saņem ziedojumu 2,8 miljonu eiro apmērā
Bērnu slimnīcas fonds (BSF) no biotehnoloģiju uzņēmuma "MGI Latvia" un tā māteskompānijas "MGI Tech Co Ltd." saņēmis 2,8 miljonu eiro ziedojumu, ar kuriem tiks atbalstīti vairāki Latvijas bērnu veselībai veltīti projekti, pavēstīja BSF Komunikācijas pr...


Komentāri