lv
v8zLTEZ4yX0rMWSPmb1mEUd5ThUBwwhDUnsyuYxT
1588917

Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijā no AT ievēlēts senators Ivars Bičkovičs

Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijā no AT ievēlēts senators Ivars Bičkovičs

Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijā no Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departamenta tiesnešu vidus ievēlēts senators Ivars Bičkovičs.

Līdz ievēlēšanai par AT priekšsēdētāju 2008.gadā Bičkovičs 12 gadus jau bijis Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas loceklis un kolēģijas priekšsēdētāja vietnieks. Viņš bijis arī Tiesnešu disciplinārkolēģijas priekšsēdētājs, kā arī 12 gadus - Latvijas tiesnešu biedrības prezidents. Pēc Tieslietu padomes izveidošanas Bičkovičs kā AT priekšsēdētājs vadījis tās darbu.

Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas loceklis no AT Krimināllietu departamenta bija jāpārvēlē, jo senatoram Artūram Freibergam beidzās pilnvaru termiņš šajā amatā.

Tiesnešu kvalifikācijas kolēģija ir tiesnešu pašpārvaldes institūcija, kura veic tiesnešu profesionālās darbības novērtēšanu. Tās sastāvā ir deviņi tiesneši - trīs AT tiesneši, trīs no apgabaltiesām un trīs no rajona tiesām.

Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas locekļus ievēl uz četru gadu pilnvaru termiņu, atkārtotu termiņu ierobežojums nav noteikts.

Bičkovičs kolēģijā tika ievēlēts Latvijas tiesnešu neklātienes konferences laikā.

Bērnu slimnīcas fonds saņem ziedojumu 2,8 miljonu eiro apmērā
Bērnu slimnīcas fonds (BSF) no biotehnoloģiju uzņēmuma "MGI Latvia" un tā māteskompānijas "MGI Tech Co Ltd." saņēmis 2,8 miljonu eiro ziedojumu, ar kuriem tiks atbalstīti vairāki Latvijas bērnu veselībai veltīti projekti, pavēstīja BSF Komunikācijas pr...
Eksperti atklāj galveno iemeslu ceļu satiksmes negadījumiem Latvijā

Galvenais iemesls ceļu satiksmes negadījumiem Latvijā ir cilvēciskais faktors jeb tas, kas autovadītājam "notiek galvā", šodien diskusijā "Smago ceļu satiksmes negadījumu analīze un prevencija" atzina eksperti.

Diskusijas sākumā moderators Juris Šteinbe...

Ruks: Policija nespēj pilnvērtīgi vērsties pret vardarbību ģimenē

Sievietes slepkavību Jēkabpils novadā varēja novērst "sistēmiski", taču policijai trūkst pilnvērtīgu instrumentu, lai vērstos pret vardarbību ģimenē, šodien žurnālistiem pauda Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks, komentējot nesen notikušo slepkav...



Komentāri