lv
OfWWTVAQhEH4P2nFJB2soaK1eZNZXapHMIlZ7FCD
1588182

Zemnieki neapmierināti ar birokrātiju tiešmaksājumu noteikumos

Zemnieki neapmierināti ar birokrātiju tiešmaksājumu noteikumos

Zemnieki pauž neapmierinātību ar birokrātijas līmeņa palielināšanos apstiprinātajos tiešmaksājumu noteikumos, informēja biedrībā "Zemnieku saeima".

Kā norāda biedrībā, patlaban, lai saņemtu līdzvērtīgu atbalstu kā pērn, lauksaimniekiem "teju jākļūst par IT speciālistiem", tostarp pieteikumi jāpilda trīs platformās, jāuzskaita, kad dodas uz lauka, ko tur dara un kāpēc, kā arī sistēmās manuāli jāievada saimniecības pavadzīmes un citi dokumenti.

Kā norāda "Zemnieku saeima" valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš, zemniekus satrauc ne tikai birokrātija, bet arī neloģiskums.

"Šobrīd, kad līdz ražas novākšanai palikuši aptuveni trīs mēneši, ir apstiprināti noteikumi, kas regulē, kā šī raža būs jāaudzē. Raža jau aug vismaz pus gadu, un nedz sējumi, nedz ganāmpulki nav ierēdniecības dokumenti - ar atpakaļejošu datumu lauksaimniecībā darbus nevar veikt," uzsver Lazdiņš.

Vienlaikus viņš norāda, ka patlaban Latvijai ar Eiropas Komisiju ir grūti sākt jēgpilnas sarunas, kā arī sarunas bieži apstājas pie diskusijas par pētījumiem.

"Tieši pētījumu trūkuma dēļ mēs Eiropas nosacījumus neesam spējuši adaptēt mūsu apstākļiem," norāda Lazdiņš, uzsverot, ka patlaban liela daļa lauksaimnieku sāk apsvērt iespēju saimniekot, nepiesakoties Eiropas tiešmaksājumiem.

Jau ziņots, ka valdība 18.aprīlī apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavoto noteikumu projektu "Tiešo maksājumu piešķiršanas kārtība lauksaimniekiem", kas paredz 2023.gadā tiešajos maksājumos lauksaimniekiem izmaksāt 331 miljonu eiro.

"Zemnieku saeima" ir 1999.gadā dibināta nevalstiskā organizācija, kuras biedri ir Latvijas lauksaimniecības un dārzkopības produkcijas audzētāji un ražotāji. Organizācijas mērķis ir aizstāvēt Latvijas lauksaimnieku intereses un stiprināt Latvijas lauksaimnieku konkurētspēju.

Ostapenko Štutgartes WTA 500 turnīra otrajā kārtā tiekas ar Žabēru

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko trešdien Štutgartes "WTA 500" sērijas turnīra otrajā kārtā tiksies ar pasaules ceturto raketi Onsu Žabēru no Tunisijas.

Mačs tiks aizvadīts kā pēdējais centrālajā kortā un tā sākums paredzēts ap plkst.21 pēc Latvijas l...

Atrasta par sievietes slepkavību Jēkabpils novadā meklētā vīrieša automašīna

Par sievietes slepkavību Jēkabpils novadā meklētā vīrieša automašīna atrasta pie mežā pie Aiviekstes upes, spēkratā atrasti vairāki telefoni un priekšapmaksas kartes, šodien preses konferencē sacīja Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

Ruks uzsve...

Birškens: Latvijai transporta infrastruktūra beidzot jāplāno multimodālā līmenī

Ņemot vērā, ka Latvijā viens no kritiskākajiem attīstības izaicinājumiem ir zemais iedzīvotāju blīvums, valstij ir beidzot jāsāk transporta infrastruktūru plānot multimodālā līmenī, šodien politiķu diskusijā "Valsts ceļu tīkls: noturēt esošo vai attīst...



Komentāri