lv
aX65hX4EwY7REdbi831gmU0kWdXvBeKJTaPuqhFy
1576545

Brīvdienās desmit Ukrainas un Krievijas pilsoņiem liegta ieceļošana Latvijā

Brīvdienās desmit Ukrainas un Krievijas pilsoņiem liegta ieceļošana Latvijā

Nedēļas nogalē drošības apsvērumu dēļ desmit Ukrainas un Krievijas pilsoņiem liegta ieceļošana Latvijā, informēja Valsts robežsardzē.

Piektdien ieceļošana Latvijā liegta diviem Ukrainas pilsoņiem, sestdien - četriem Ukrainas pilsoņiem, bet svētdien - trīs Krievijas un vienam Ukrainas pilsonim.

Kopš Krievijas plašā iebrukuma Ukrainā ieceļošana Latvijā saistībā ar Valsts drošības dienesta (VDD) identificētiem riskiem nacionālajai drošībai kopumā liegta vairāk nekā 100 Ukrainas pilsoņiem, februāra vidū atzina VDD.

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā aizvadītā gada 24.februārī VDD sadarbībā ar Valsts robežsardzi Latvijas austrumu robežas šķērsošanas punktos veic pastiprinātu Latvijā ieceļojošo ārvalstnieku kontroli.

Pārbaudes laikā iegūstot informāciju, kas liecina par ārvalstnieka radītiem riskiem Latvijas nacionālajai drošībai, VDD sniedz robežsardzei rekomendāciju liegt ārvalstniekam ieceļošanu.

Ārvalstnieki, kas Latvijā vēlas ieceļot no Krievijas vai Baltkrievijas, tiek pārbaudīti neatkarīgi no to valstiskās piederības.

Ieceļošana Latvijā galvenokārt tiek liegta ārvalstniekiem, tajā skaitā Ukrainas pilsoņiem, kuri ar savu darbību un publiskajiem izteikumiem atbalsta Krievijas agresiju un intereses, kā arī ir iesaistīti dažādās noziedzīgās darbībās, norādīja dienestā.

Pārrunu laikā šie ārvalstnieki bieži sniedz nepatiesu informāciju, kā arī atsakās apliecināt gatavību ievērot Latvijas tiesību normas. Ņemot vērā dienesta darba specifiku, VDD detalizētāk nekomentē savu darba metodiku un riska faktoru kopumu, kuram pievērš īpašu uzmanību.

Pērn 19.septembrī spēkā stājās Ministru kabineta noteiktie ierobežojumi Krievijas pilsoņu - Šengenas īstermiņa vīzu turētāju - ieceļošanai Latvijā nebūtiskiem mērķiem, piemēram, tūrisma un atpūtas nolūkos. Tādus pašus ierobežojumus noteica Igaunija, Lietuva un Polija.

Tiesā prasa piedzīt 414,7 miljonus eiro no ECB un Vienotā noregulējuma valdes

Likvidējamā "ABLV Bank" Eiropas Savienības (ES) tiesā prasa piedzīt 414,691 miljona eiro zaudējumus no Eiropas Centrālās bankas (ECB) un Vienotā noregulējuma valdes (VNV), liecina informācija ES Oficiālajā vēstnesī.

"ABLV Bank" prasa atzīt, ka ECB un VN...

Pirms Ogres domes ārkārtas sēdes muzeja direktore pašvaldībai uzteikusi darbu

Īsi pirms Ogres novada domes ārkārtas sēdē, kurā bija plānots lemt par Ogres Vēstures un mākslas muzeja direktores direktores Evijas Smiltnieces atstādināšanu no amata uz laiku, viņa pašvaldībai uzteikusi darbu, informēja direktore.

Smiltniece darbu uzt...

No trešdienas rīkos tiešsaistes seminārus par krūts vēža ārstēšanu

No 19.aprīļa līdz 18.oktobrim krūts vēža pacienšu atbalsta biedrība "Vita" organizēs tiešsaistes seminārus par krūts vēža diagnostiku, ārstēšanu un rehabilitāciju, informēja biedrības vadītāja Irīna Januma.

Pirmais seminārs notiks 19.aprīlī plkst.15. V...



Komentāri