lv
hUKmdnI3U4pcEcwqlaf8bJbkcYcXTywY0aHzhzzH
1576330

No trešdienas rīkos tiešsaistes seminārus par krūts vēža ārstēšanu

No trešdienas rīkos tiešsaistes seminārus par krūts vēža ārstēšanu

No 19.aprīļa līdz 18.oktobrim krūts vēža pacienšu atbalsta biedrība "Vita" organizēs tiešsaistes seminārus par krūts vēža diagnostiku, ārstēšanu un rehabilitāciju, informēja biedrības vadītāja Irīna Januma.

Pirmais seminārs notiks 19.aprīlī plkst.15. Visi semināri būs skatāmi tiešsaistē biedrības "Vita" lapā "facebook.com/biedribaVITA".

Januma norāda uz problēmu, ka valsts apmaksātajā krūts vēža skrīninga programmā Latvijā pagaidām nav iesaistījušās ap 60% sieviešu.

Biedrība uzskata, ka risinājums būtu personiskāks komunikācijas veids, uz diagnostiku, mamogrāfiju sievietes aicinot pa telefonu.

Lai to apspriestu, biedrība aicina ģimenes ārstus, medmāsas, novadu pašvaldību vadītājus, veselības speciālistus, visu laikrakstu un mediju žurnālistus iesaistīties tiešsaistes izglītojošos semināros katra mēneša trešajā trešdienā plkst.15 no 19.aprīļa līdz 18.oktobrim.

Pirmajā seminārā trešdien būs iespēja noklausīties arī Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas virsārstes mamoloģijā, radioloģes Ilzes Eņģeles redzējumu. Eņģele uzsver, ka mamogrāfija ar tomosintēzi ir "jauna ēra krūts vēža agrīnā diagnostikā", ar ko var atklāt pat trīs līdz piecus milimetrus nelielus audzējus, kas atrodas vēl "bēbīša stadijā". Tos var sekmīgi "ar lieliskām prognozēm" ārstēt un līdz ar to mazināt krūts vēža izraisītu mirstību, norāda radioloģe.

Biedrības organizētajos semināros runās vadošie onkoloģijas speciālisti: ķirurģe, ķimijterapeite, staru terapeite, radioloģe, fiziologs, kā arī ārsti - Latvijas pārstāvji starptautiskajās ginekologu un urologu asociācijās.

Vanšu tilta sarūsējušās margas aizsargā sarūsējušās barjeras. Radoši!?

Vanšu tilts Rīgā piedzīvo savus sliktākos laikus, ņemot vērā to, varas iestādes pieņem diezgan "radošus" risinājumus, lai tilts būtu drošs.

Rīdziniece Elza Latvijas galvaspilsētā pamanījusi arī citas, ne pārāk patīkamas lietas.

“Vanšu tilta sarūsējušā...

Ogres muzejā ieradusies pašvaldības policija. Kas tur notiek?

Šorīt Ogres Vēstures un mākslas muzejā ieradusies Ogres novada pašvaldības policija, bet novada dome ārkārtas sēdē lems par muzeja direktores Evijas Smiltnieces atstādināšanu no amata uz laiku.

Pašvaldības policijas darbinieki uzrauga direktores durvis,...

Publicēts jaunākais WTA rangs - kur atrodas Ostapenko?

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) pasaules rangā šonedēļ pozīciju nav mainījusi un saglabā 22.vietu.

Tikmēr Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja pakāpusies par 11 vietām un ieņem 213.pozīciju.

Daniela Vismane pied...



Komentāri