lv
lr7QcvSREkdJIN7oDRVw8B6ZapNlVFFqBDxs4XcX
1558232

Rīgas zooloģiskajā dārzā notiks radoši izglītojošas pastaigas

Rīgas zooloģiskajā dārzā notiks radoši izglītojošas pastaigas

Šajā nedēļas nogalē, 15. un 16.aprīlī, Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā notiks radoši izglītojošas pastaigas, informēja zooloģiskā dārza Mārketinga un biznesa attīstības nodaļā.

Kopā ar "Ota dabā" komandu - bioloģi Ilutu Dauškani, mākslinieci Justīni Lūci un galeristi Daci Lūci - būs iespēja doties izzinošā piedzīvojumā pa zooloģisko dārzu, kurā būs iespējams uzzināt par ekspozīcijā redzamajiem putniem, novērojot to ķermeņa pielāgojumus, spalvu daudzveidību un tiem raksturīgos paradumus.

Darbnīcas dalībniekiem būs iespēja uzzīmēt trīs no Rīgas zooloģiskajā dārzā mītošajiem putniem.

Pirmie modeļi būs Flamingu mājā, kurā sastopamas divas sugas - Eiropas dienvidos un Āfrikā mītošie sārtie flamingi, kā arī Karību reģionā sastopamais sarkanais flamings, ko var atšķirt pēc košāka krāsojuma.

Savukārt nākamais pastaigas pieturpunkts nodrošinās iespēju uzzīmēt "Latvijas papagaili" - zaļo vārnu. To dabā ieraudzīt spēj vien retais, jo savvaļā ik gadu ligzdo līdz desmit pāriem, toties zoodārzā šie putni redzami vienmēr.

Darbnīca noslēgsies pie pūcēm, aicinot uzzīmēt kādu no septiņām zoodārzā aplūkojamajām sugām.

Darbnīcas apmeklētājiem būs nodrošināti mākslas piederumi un ar rokām rūpīgi izgatavotas divu veidu radošās darba burtnīcas - pieaugušajiem un bērniem.

Kā katru gadu, Putnu dienu rosība arī šogad pieskandinās Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza filiāli "Cīruļi" Kalvenes pagastā. Zoodārza komanda dosies dalīties savās zināšanās un palīdzēs apmeklētājiem uzmeistarot būrīti mazajiem dobumperētājiem un meža susurim.

Pirms putnu būrīšu taisīšanas varēs aplūkot "Cīruļu" iemītniekus, tostarp sugas, kuras Rīgas zooloģiskajā dārzā nav ieraugāmas.

Baltijas biržās šodien lielākais apgrozījums ar Ignitis grupe akcijām

Baltijas biržās ceturtdien lielākais apgrozījums bija ar Lietuvas enerģētikas uzņēmuma "Ignitis grupe" akcijām, liecina tirdzniecības dati.

Ar "Ignitis grupe" akcijām veikts 591 darījums par 681 717 eiro. Vērtspapīru kontus mainīja 33 791 akcija, kuru c...

Strautmanis cīnīsies par medaļām Pasaules kausa posmā

Latvijas šāvējs Lauris Strautmanis ceturtdien Limā Pasaules kausa posmā šaušanā iekļuva labāko astotniekā vingrinājumā ar pneimatisko pistoli desmit metru distancē un cīnīsies par medaļām.

Strautmanis sašāva 584 punktus un ierindojās otrajā vietā, sacen...

Kariņš: Rail Baltica būvdarbos svarīgi nodrošināt finansējuma nepārtrauktību

"Rail Baltica" būvdarbos svarīgi nodrošināt finansējuma nepārtrauktību, ceturtdien, apmeklējot "Rail Baltica" starptautiskās stacijas Rīgā būvlaukumu, atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers norādīja, ka Eiropas Savienībā (ES) jābūt p...



Komentāri