lv
5n4Lsbq522dimHrAUazpKlvFXTsU0s2h7xqiXBDq
1556632

Sprūds: Vācija uzņēmusies arvien pieaugošāku atbildību drošības jomā

Sprūds: Vācija uzņēmusies arvien pieaugošāku atbildību drošības jomā

Vācija uzņēmusies arvien pieaugošāku atbildību drošības jomā, šodien pēc tikšanās ar Vācijas vēstnieku Latvijā Kristianu Heltu, pauda Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Sprūds (P).

Politiķis norādīja, ka šajā ģeopolitisko un enerģētisko izaicinājumu kontekstā puses pārrunājušas Latvijas un Vācijas sadarbību ekonomikā. Tāpat pārrunāti Latvijai būtiskā prioritāte, kas ir drošība valstī un reģionā.

Sprūds atzīmēja, ka šajā jautājumā Vācija spēlē pieaugošu lomu.

Kopš pagājušā gada februāra, kad Bundestāgā Vācijas kanclers Olafs Šolcs pasludināja "Zeitenwende" jeb pagrieziena punktu.

Notikušas ne tikai pamatīgas pārmaiņas politikā, bet mainījusies Vācijas ārpolitiskā identitāte.

Sprūds ar Heltu pārrunājuši jautājumus, kas attiecas uz Eiropas virzību drošības jomā, attiecībā uz sankcijām pret Krieviju un arī enerģētikas neatkarības jomā.

Kā latviešiem pagāja NHL un NBA sezonas
Divās pasaules vadošajās profesionālajās sporta līgās NHL un NBA mazāk nekā pēc nedēļas sāksies izslēgšanas spēles. Kaut šosezon abās līgās spēlējis patīkami liels skaits Latvijas sporta zvaigžņu, tikai viens no pašmāju sportistiem šogad teorētiski var...
Skandalozā armijas pārtikas iepirkuma revīzijas rezultāti tiks publiskoti maijā

Maijā paredzēts publiskot Valsts kontroles (VK) veikto revīziju par 220 miljonus eiro vērto armijas pārtikas iepirkumu, ceturtdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja Valsts kontrolieris Rolands Irklis.

"Runājot par Aizsardzības ministrijas i...

airBaltic lidmašīnas sadursme ar putnu nav radījusi bojājumus

"airBaltic" lidmašīnas sadursme ar putnu nav radījusi bojājumus lidmašīnai, un to var turpināt ekspluatēt, pavēstīja "airBaltic" pārstāvji.

"airBaltic" precizē, ka incidents, lidmašīnai saduroties ar putnu, fiksēts reisam "BT302" no Helsinkiem atgriežo...



Komentāri