lv
eozM82Fyzcizfl9TXnIScNjvm0YFLwTglx1Gwe4L
1556178

Dažādām zemnieku saimniecībām Baltijā nodrošināti 10 miljoni eiro

Dažādām zemnieku saimniecībām Baltijā nodrošināti 10 miljoni eiro

Kolektīvās finansēšanas platforma "Lande" nodrošinājusi 10 miljonus eiro mazām un vidējām zemnieku saimniecībām Baltijas valstīs, informēja "Lande" pārstāvji.

Atbalstu lauksaimniekiem Baltijā "Lande" nodrošinājusi kopā ar investoriem no Vācijas (61%), Francijas (6,7%), Spānijas (5,8%), Austrijas (4,2%) un citām Eiropas valstīm. Martā finansēti pirmie projekti arī Rumānijā.

Uzņēmuma dati liecina, ka teju 50% gadījumu ārēji piesaistīto finansējumu lauksaimnieki izmanto papildus zemes iegādei vai iegulda savu saimniecību modernizācijai un attīstībai.

Ņemot vērā, ka kopš šā gadsimta sākuma Latvijas lauku saimniecības kļuvušas lielākas gan pēc zemes kopplatības, gan lauksaimniecības dzīvnieku skaita - 2020.gadā vienas lauku saimniecības platība bija vidēji 41 hektāri, kas ir par 21,1 hektāru vairāk nekā 2001.gadā - lauksaimniecību kā perspektīvu nozari saredz kā zemnieki, tā arī investori.

Kopš darbības sākšanas kolektīvās finansēšanas platforma ir palīdzējusi finansēt gandrīz 500 lauksaimniecības projektus un četrkāršojusi investoru skaitu, kas šobrīd ir sasniedzis jau 4500 investorus no visas Eiropas.

Tāpat investori ir investējuši "Lande" kapitālā 550 000 eiro. Investīcijas veica Latvijas Biznesa eņģeļu tīkls "LatBAN" ar biznesa eņģeļu sindikāta "BADideas.fund" un kolektīvās finansēšanas platformas "Seedblink" līdzdalību. Investīcijas deva iespēju ātri sākt darbību arī Rumānijas teritorijā, kas ir nozīmīga pārtikas eksportētāja reģionā - tā veido 10% no Eiropas Savienības graudu un eļļas sēklu ražošanas apjoma.

SIA "Lande Platform" reģistrēta 2022.gadā, un tās pamatkapitāls ir 3015 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma īpašnieki ir Igaunijā reģistrētais uzņēmums "BADideas", Lielbritānijā reģistrētais uzņēmums "Vauban Nominees Limited" un Ņikita Gončars.

Atklāj, cik publiskā sektora darbinieku izmanto hibrīddarbu

Valsts sektoram ir vērienīgs resursu taupības potenciāls biroja telpu izmantošanas pieejā, informēja VAS "Valsts nekustamie īpašumi" valdes loceklis Andris Vārna.

Viņš norāda, ka mūsdienās aizvien populārāka kļūst attālināta un klātienes darba apvienoš...

Skaidro - kāpēc kreditēšana Latvijā atšķiras no pārējām Baltijas valstīm

Gandrīz jebkurā ekonomikā vislielāko kredītu apjomu veido mājokļi un nekustamo īpašumu attīstība, un tieši mājokļu tirgus faktori ir galvenais iemesls, kādēļ kreditēšana Latvijā atšķiras no pārējām Baltijas valstīm, pavēstīja bankas "Citadele" ekonomis...

Latvijas tenisistes Billijas Džīnas Kingas kausā pret Ungāriju cīnās mainīgām sekmēm
Latvijas sieviešu tenisa izlase Turcijas pilsētā Antaljā turpina dalību Billijas Džīnas Kingas kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā, cīnoties preta Ungāriju. Pēc vienspēlēm rezultāts ir 1-1, liecina organizatoru informācija.


Komentāri