lv
0QjnDP15p3NQChVEJKJiWte64q8uOg4pYUXaZAkt
1549489

Uzmācīgās domas, kuras «lien» atpakaļ galvā. Obsesīvi kompulsīvos traucējumus skaidro psihiatrs

Uzmācīgās domas, kuras «lien» atpakaļ galvā. Obsesīvi kompulsīvos traucējumus skaidro psihiatrs
Obsesīvi kompulsīvu traucējumu pamatā ir trauksme, ko rada dažādu risku pārspīlējums zemapziņā. Trauksmes laikā rodas dažādas uzmācīgas domas, no kurām cilvēks nespēj atbrīvoties, līdz ar to sāk veikt dažādas atkārtotas darbības, lai mazinātu iekšējo diskomfortu. Obsesīvi kompulsīvie traucējumi var novest pie cilvēka izolēšanās no ārpasaules un depresijas, Latvijas Radio raidījumā "Vai tas ir normāli?" skaidroja ārsts psihiatrs, psihoterapeits, medicīnas doktors Artūrs Utināns.
Strupišs: Daudziem tiesnešiem ir pienācis pensijas vecums

Tieslietu akadēmija nodrošinās augsti kvalificētus tiesnešus, kas padarīs tiesu darbu efektīvāku un lētāku, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Augstākās tiesas un Tieslietu padomes priekšsēdētājs Aigars Strupišs.

Viņš skaidro...

Kariņš: Daudz kas jāuzlabo veselības aprūpes sistēmā. Ko gan piedāvā premjers?

Latvijas veselības aprūpes sistēmā ir nepieciešami vairāki uzlabojumi, šādu nostāju intervijā LTV "Rīta panorāmai" atkārtoti pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Lūgts komentēt Slimnīcu biedrības apgalvojumus, ka gada beigās budžeta līdzekļu...

Ūdens līmenis Daugavā pazeminājies par 5-49 centimetriem

Kopš Lieldienu brīvdienās sasniegtā palu maksimuma ūdens līmenis Daugavā posmā Piedruja-Jēkabpils pazeminājies par 5-49 centimetriem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Ūdens līmenis straujāk krītas upes augštecē. Līdz tre...



Komentāri