lv
56l7dTlFsdNkJ8TkRGWFhCcC5BaFmEn5IYzMcjJe
1545914

Apvienotā saraksta frakcija vienbalsīgi atbalsta Pīlēnu prezidenta amatam

Apvienotā saraksta frakcija vienbalsīgi atbalsta Pīlēnu prezidenta amatam

Uzņēmēja, "Apvienotā saraksta" (AS) dibinātāja Ulda Pīlēna kandidatūru Valsts prezidenta amatam atbalsta visa AS Saeimas frakcija, pavēstīja partiju apvienības frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars.

"Apvienotā saraksta - Latvijas Zaļās partijas, Latvijas Reģionu Apvienības, Liepājas partijas" Saeimas frakcija vienbalsīgi jeb visi 15 deputāti pirms Lieldienām aicināja Pīlēnu kļūt par Valsts prezidenta kandidātu, un politiķis šodien informēja AS parlamentāriešus, ka piekrīt šim aicinājumam, norādīja Tavars.

AS deputāti aicināja Pīlēnu kļūt par pretendentu uz Valsts prezidenta amatu ar mērķi "stiprināt Latvijas drošību, nodrošināt dinamisku un tālredzīgu ekonomikas attīstību, vairot Latvijas starptautisko ietekmi un nacionālo interešu aizstāvību".

Līdz ar to ir "sācies ceļš" uz Pīlēna kandidatūras pieteikšanu oficiālajā termiņā, kas atbilstoši likumam ir no 9.maija līdz 13.maijam, norādīja frakcijas vadītājs.

Tavars atturējās plaši komentēt jautājumu, ar kuru deputātu balsīm Pīlēns varētu saņemt vismaz 51 balss atbalstu, kas vajadzīgs ievēlēšanai Valsts prezidenta amatā. Politiķis neizslēdza iespēju, ka AS dibinātājs par atbalstu varētu runāt arī koalīcijas partijām - par kādām sarunu iespējām gan esot jāprasa pašam Pīlēnam.

AS frakcijas priekšsēdētājs aicina pārējās koalīcijas frakcijas "neturēt kaķi maisā" un laikus izvirzīt savu vai savus kandidātus Valsts prezidenta amatam, lai nodrošinātu augstvērtīgas debates.

Politiķis norādīja, ka Valsts prezidenta kandidātu publiskas debates ir svarīgas, lai arī visa sabiedrība zinātu pretendentu nostāju jautājumos par Latvijas ārējās un iekšējās drošības nostiprināšanu, darbu pie starptautiskās ietekmes nodrošināšanas, nacionālo interešu aizsardzību, ekonomikas attīstīšanu un sociālajiem jautājumiem.

Kā ziņots, Pīlēns nolēmis kandidēt uz Valsts prezidenta amatu, intervijā apliecināja politiķis. Pīlēns ir pirmais, kurš paziņojis par savu startu maijā gaidāmajās Valsts prezidenta vēlēšanās. Esošais Valsts prezidents Egils Levits pagaidām nav atklājis, vai kandidēs atkārtoti.

Pīlēns skaidroja, ka lēmums pieņemts, visu pamatīgi apsverot. Tāpēc tam esot bijis nepieciešams tik daudz laika, lai arī par Pīlēna kandidēšanu spekulēts jau ilgstoši.

"Lieldienu laiks ir nopietnu pārdomu laiks kristīgajā pasaulē. [..] Šis nav jautājums par gribēšanu vai negribēšanu. Pirms Ukrainas kara teicu, ka šis amats nav tas, ko man ļoti gribētos iekarot. Bet situācija pasaulē ir ļoti mainīga, un esam atbildīgi cilvēki - arī tie, kuri nāk politikā. Man aiz muguras ir 35 gadi uzņēmējdarbībā, pēc profesijas esmu arhitekts, un, lai tiktu skaidrībā ar šo ļoti lielo uzticības līmeni, ko "Apvienotā saraksta" deputāti man ir devuši, ir nepieciešams laiks. Lai saprastu, vai esmu gatavs nest šādu atbildību, lai pārrunātu ar ģimeni un lai sāktu kārtot lietas, kas saistītas ar uzņēmējdarbību, jo potenciāls Valsts prezidenta amats nav saistāms ar uzņēmējdarbību," pauda Pīlēns.

Dot iespējas cilvēkiem ar invaliditāti: Tildes inovatīvie valodu tehnoloģiju risinājumi
Pieejamība ir cilvēka pamattiesības! Pasaules Veselības organizācijas aplēses liecina, ka vairāk nekā vienam miljardam cilvēku visā pasaulē ir kāda veida invaliditāte, tomēr tikai katram desmitajam ir pieejamas nepieciešamās palīgtehnoloģijas. Tas nozī...
Krīzē valsts gāzi varētu iegūt no Igaunijas; neskaidrības par Skultes termināla projektu
Krīzes situācijā Latvija varētu iegūt sašķidrināto dabasgāzi (LNG) no Paldisku termināla Igaunijā, savukārt Skultes LNG termināla projekts ir īstenojams uz komerciāliem pamatiem, otrdien, 11. aprīlī, pēc valdības sēdes atzina klimata un enerģētikas min...
Latvijas U-17 volejbola izlases no Itālijas dodas mājup ar bronzas medaļām
Latvijas U-17 volejbola izlases, gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas otrajai kārtai, aizvadījušas pārbaudes turnīrus Itālijā – nedēļas nogalē gan meitenes, gan zēni izcīnīja 3. vietu, liecina Latvijas Volejbola federācijas (LVF) informācija.


Komentāri