lv
1H6xu9z4eQEWz0usuPtZ91RcY4FhLnTQjoaHIYZC
1545908

Dot iespējas cilvēkiem ar invaliditāti: Tildes inovatīvie valodu tehnoloģiju risinājumi

Dot iespējas cilvēkiem ar invaliditāti: Tildes inovatīvie valodu tehnoloģiju risinājumi
Pieejamība ir cilvēka pamattiesības! Pasaules Veselības organizācijas aplēses liecina, ka vairāk nekā vienam miljardam cilvēku visā pasaulē ir kāda veida invaliditāte, tomēr tikai katram desmitajam ir pieejamas nepieciešamās palīgtehnoloģijas. Tas nozīmē, ka šie cilvēki, iespējams, nespēj pilnībā integrēties sabiedrībā un piedalīties ekonomikas procesos. Lai risinātu šo problēmu, Microsoft 23. martā rīkoja tiešsaistes pasākumu "Forums - inovācijas pieejamībai". Pasākuma mērķis bija vienkopus pulcēt Latvijas, Igaunijas un Lietuvas valsts iestāžu, publiskā un komerciālā sektora pārstāvjus, lai pārrunātu dažādas iniciatīvas visiem sabiedrības locekļiem pieejamu digitālo risinājumu radīšanai, kā arī to atbilstību Eiropas Piekļūstamības direktīvas prasībām.
Krīzē valsts gāzi varētu iegūt no Igaunijas; neskaidrības par Skultes termināla projektu
Krīzes situācijā Latvija varētu iegūt sašķidrināto dabasgāzi (LNG) no Paldisku termināla Igaunijā, savukārt Skultes LNG termināla projekts ir īstenojams uz komerciāliem pamatiem, otrdien, 11. aprīlī, pēc valdības sēdes atzina klimata un enerģētikas min...
Latvijas U-17 volejbola izlases no Itālijas dodas mājup ar bronzas medaļām
Latvijas U-17 volejbola izlases, gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas otrajai kārtai, aizvadījušas pārbaudes turnīrus Itālijā – nedēļas nogalē gan meitenes, gan zēni izcīnīja 3. vietu, liecina Latvijas Volejbola federācijas (LVF) informācija.
Banki turpinās vadīt Latvijas izlasi - izlasi cik ilgi

Latvijas Basketbola savienība (LBS) līdz 2025.gadam pagarinājusi līgumu ar Luku Banki par Latvijas vīriešu basketbola izlases trenēšanu, otrdien paziņoja LBS.

Vienošanās paredz, ka itāļu speciālists vadīs komandu arī 2024.gadā, kad paredzētas spēles Eir...



Komentāri