lv
iKtHCXJva1XORev3rTl4VjLyJd3nRMPxQI7RphMF
1545719

Likumā noteiks dažādu Latvijas aizsargājamo kultūras pieminekļu vērtību

Likumā noteiks dažādu Latvijas aizsargājamo kultūras pieminekļu vērtību

Sakrālā mantojuma saglabāšanas finansēšanas likumā plānots noteikt valsts, reģiona un vietējās nozīmes aizsargājamo kultūras pieminekļu vērtību grupas, paredz grozījumi, kurus otrdien akceptēja valdība.

Likums tiks papildināts ar normu par reģiona nozīmes aizsargājamu kultūras pieminekļu statusā esošu kulta celtņu, tai skaitā Latvijas dievnamu, klosteru, kapelu, lūgšanu namu un reliģisko rituālu priekšmetu, kā nacionāli nozīmīgas kultūras mantojuma daļas saglabāšanu nākamajām paaudzēm.

Valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā reģiona nozīmes statusā noteikto kultūras pieminekļu īpašnieki, proti, reliģiskās organizācijas varēs pretendēt uz atbalsta iespējām sakrālā mantojuma finansēšanas programmā reģiona nozīmes sakrālajiem kultūras pieminekļiem.

Patlaban kā reģiona nozīmes sakrālie kultūras pieminekļi ir noteikti 508 kultūras pieminekļi, no kuriem 116 ir nekustamie arhitektūras pieminekļi un 392 ir kustami mākslas pieminekļi.

Uzzini, cik daudz uzņēmēju pavadīs Levitu uz Portugāli

Valsts prezidenta Egila Levita oficiālo vizīti uz Portugāli pavadīs Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) organizētā uzņēmēju delegācija 34 cilvēku sastāvā, kas iepazīsies ar Portugāles pieeju inovāciju attīstībā, tiksies ar līdzšinējiem ...

Aprīļa sākums Latvijā - piecās dienās no -4,5 līdz +17,9 grādiem

Aprīļa pirmās dekādes vidējā gaisa temperatūra valstī bija +3,8 grādi jeb vienu grāda desmitdaļu zem normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotie dati.

Zemākā gaisa temperatūra bija -4,5 grādi 5.aprīlī Mērsragā, savukārt...

Oficiāli - Pīlēns kļūst par pirmo kandidātu uz Valsts prezidenta amatu (+VIDEO)

Uzņēmējs, Apvienotā saraksta dibinātājs Uldis Pīlēns nolēmis kandidēt uz Valsts prezidenta amatu, apliecināja politiķis.

Pīlēns ir pirmais, kurš paziņojis par savu startu maijā gaidāmajās Valsts prezidenta vēlēšanās. Esošais Valsts prezidents Egils Levi...



Komentāri