lv
HZnkOEoV5l89IDAJdA0SnzKetruD2WlXGaZVgbBF
1545717

Aprīļa sākums Latvijā - piecās dienās no -4,5 līdz +17,9 grādiem

Aprīļa sākums Latvijā - piecās dienās no -4,5 līdz +17,9 grādiem

Aprīļa pirmās dekādes vidējā gaisa temperatūra valstī bija +3,8 grādi jeb vienu grāda desmitdaļu zem normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotie dati.

Zemākā gaisa temperatūra bija -4,5 grādi 5.aprīlī Mērsragā, savukārt visaugstāk - līdz +17,9 grādiem - termometra stabiņš pakāpās 10.aprīlī Daugavpilī.

7.aprīlī Zvejniekciemā un 10.aprīlī Gulbenē, gaisa temperatūrai sasniedzot +17 grādus, tika pārspēts siltuma rekords.

Vidējais nokrišņu daudzums mēneša sākumā Latvijā bija 7,5 milimetri jeb 54% no 1991.-2020.gada vidējā rādītāja. Daugavpilī nokrišņu daudzums sasniedza 23 milimetrus, bet vismazāk lija un sniga Ventspilī, kur reģistrēti tikai 1,2 milimetri nokrišņu.

Biezākā sniega sega novērojumu stacijās bija trīs centimetri 5.aprīlī Saldū. Savukārt stiprākās vēja brāzmas - 17,6 metri sekundē - tika novērotas 2.aprīlī Liepājā.

Vidējais relatīvais gaisa mitrums aprīļa pirmajā dekādē bija 75% - no 71% Ainažos un Rūjienā līdz 81% Daugavpilī.

Oficiāli - Pīlēns kļūst par pirmo kandidātu uz Valsts prezidenta amatu (+VIDEO)

Uzņēmējs, Apvienotā saraksta dibinātājs Uldis Pīlēns nolēmis kandidēt uz Valsts prezidenta amatu, apliecināja politiķis.

Pīlēns ir pirmais, kurš paziņojis par savu startu maijā gaidāmajās Valsts prezidenta vēlēšanās. Esošais Valsts prezidents Egils Levi...

Hokeja izlasei pievienojas Bukarts; Ansons par vietu izlasē necīnīsies
Amerikas hokeja līgā (AHL) spēlējošais latviešu uzbrucējs Raivis Ansons savainojuma dēļ nepievienosies Latvijas nacionālajai valstsvienībai šajā pavasarī, pirmdien savā "Twitter" kontā vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).
Lidostā atgriežas lielāka burzma – aicina ceļotājus lidojumiem posties laikus
Lidostas "Rīga" darbība atgriežas pirmspandēmijas līmenī, līdz ar to svarīgi lidojumiem gatavoties laikus . Ceļotājiem jāpārskata, vai reģistrētajā bagāžā nav vairāk par 15 elektroierīcēm, šķidrumi ar tilpumu virs 100 mililitriem vai asi priekšmeti, be...


Komentāri