lv
QONJFDDNOePM7mozbLFNZw1u4b6PlUOtIni14L5H
1527803

Viesnīcu operators prognozē - gaidāmā tūrisma sezona Latvijā pārspēs 2019. gadu

Viesnīcu operators prognozē - gaidāmā tūrisma sezona Latvijā pārspēs 2019. gadu

Šī tūrisma sezona būs 2019.gada līmenī un labāka, jo šajā gadā Rīgā ir vairāki nozīmīgi pasākumi, kas piesaistīs ārvalstu tūristus, prognozēja viesnīcu operatora SIA "Mogotel" mārketinga direktors Igors Porohs.

Cita starpā viņš minēja Pasaules hokeja čempionātu, Dziesmu un deju svētkus, Pasaules čempionātu skriešanā, "Positivus" festivālu un "Rimi" Rīgas maratonu.

"Tālākajās Latvijas pilsētās tomēr tā tendence ir savādāka, un vietējā tūrisma īpatsvars ir daudz lielāks salīdzinājumā ar galvaspilsētu un Jūrmalu," atzina Porohs.

Vienlaikus Porohs norādīja, ka nozīmīgie pasākumi palielinās tūristu interesi par Rīgu kā galamērķi, taču kopumā, neskaitot atsevišķus datumus, sākotnēji kompānija sagaidīja lielāku aktivitāti un interesei par gaidāmajiem pasākumiem.

Viņš pieļauj, ka tuvāko valstu iedzīvotāji, iespējams, nogaida un vēl nesteidzas ar savu rezervējumu uz Pasaules hokeja čempionātu, kamēr savlaicīgāk savu ceļojumu plāno tālākās valstis - ASV, Izraēla, Spānija, Šveice, Slovākija, taču, ņemot vērā cenu pieaugumu, viesi vairāk izvēlas budžeta viesnīcas.

Porohs atklāj, ka viesnīcu pieprasījums uz Dziesmu un deju svētku laiku patlaban ir zems, savukārt uz "Positivus" festivālu "Mogotel" galvenokārt sagaida viesus no kaimiņvalstīm, kuru paradums pamatā naktsmājas ir rezervēt ne agrāk kā trīs nedēļas pirms plānotā datuma.

Taujāts par kopējo "Mogotel" apkalpoto viesu sastāvu, kompānijas pārstāvis norādīja, ka tiešo rezervāciju segmentā, Latvijas viesnīcās Latvijas iedzīvotāju rezervāciju apjoms svārstās 20-25% robežās. Pēdējos godos nemainīgi lielākais tūristu skaits ir no kaimiņvalstīm - Lietuvas (ap 10%) un Igaunijas (ap 10%). Aktīvāk rezervē Vācija, Lielbritānija, Somija, Polija, Norvēģija, Zviedrija, Dānija, Nīderlande un viesi no Ukrainas.

"Ņemot vērā rezervēšanas tendences, tad arī 2023.gadā pamatā sagaidīsim viesus no iepriekš minētajām valstīm," atzīmēja "Mogotel" pārstāvis.

SIA "Mogotel" pārveidos par AS "Mogotel Hotel Group".

Tāpat ziņots, ka "Mogotel" 2021.gadā strādāja ar 9,593 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,3% mazāk nekā 2020.gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga 5,2 reizes un bija 213 700 eiro. Finanšu informācija par 2022.gadu vēl nav pieejama.

"Mogotel" reģistrēta 2011.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2845 eiro. Kompānija pieder AS "Mogotel Group", bet tās patiesais labuma guvējs ir Vadims Muhins.

"Mogotel" viesnīcu tīkls pārvalda viesnīcas Latvijā, Igaunijā, Vācijā, Polijā, Bulgārijā un Ukrainā, pārstāvot zīmolus "Wellton Hotels", "Rixwell Hotels", "Rija Hotels", "Wyndham" un "Wyndham Garden".

Vēl viens latvietis NHL? Balinskis tuvu pārejai uz Panthers

Latvijas aizsargs Uvis Jānis Balinskis hokejista karjeru varētu turpināt Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Floridas "Panthers", piektdien ziņo čehu tīmekļa vietne "isport.blesk.cz".

Šosezon Balinskis Liberecas "Bīlī Tygrži" vienības rindās pamatturnīr...

Barības un energoresursu dārdzības dēļ vistas turēt kļuvis sarežģītāk
Pieprasījums pēc olām ir liels ne vien šonedēļ, bet nu jau krietnu laiku tirgū kopumā. Putnkopības nozarē Eiropā valda deficīts un tas atbalsojas arī Latvijas laukos. Saspringtais laiks vistām un to saimniekiem ilgs līdz pat maija vidum, jo šobrīd ir ī...
Izlasi, kā vecāki un jaunieši reaģējuši uz VAD likuma pieņemšanu

Līdz ar Valsts aizsardzības dienesta (VAD) likuma pieņemšanu jauniešiem un viņu vecākiem ir liela interese par iestāšanos armijā, pastāstīja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandiera Leonīda Kalniņa preses virsniece Sandra Brāle.

Kopš trešdien Saeimā pie...



Komentāri