lv
0WnyRKn3eQMD0LWHzEQUcPUpdE5KfguEUnnrbstV
1525788

Nenokavē! Rīgas zooloģiskajā dārzā varēs aplūkot visdažādāko olu izstādi

Nenokavē! Rīgas zooloģiskajā dārzā varēs aplūkot visdažādāko olu izstādi

Pavasara vēsmās ietērpies arī Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs – šodien tiek atklāta Olu izstāde, kas līdz pat 30. aprīlim būs apskatāma Latvijas abinieku un rāpuļu zālē, ziņo Rīgas Zoo mājaslapā.

Vai zināji, ka olas dēj ne tikai putni? Kuram no zoodārza iemītniekiem ir vislielākās olas? Kā dzīvnieku mazuļi no tām tiek ārā?

Lieldienu laikā, kad visvairāk domājam par krāsainām, izrotātām olām, Rīgas Zooloģiskais dārzs aicina atcerēties, ka vistas nav vienīgie dzīvnieki, kas dēj olas, un redzēt, cik dažādas tās spēj būt pēc lieluma, krāsas un formas. Latvijas abinieku un rāpuļu mājā būs aplūkojama Olu izstāde, kura ļaus gan iepazīt visdažādāko dzīvnieku olas, gan arī uzzināt vairāk par to, kāpēc tās ir tik atšķirīgas. Varēs redzēt gan lielākās zoodārzā izdētās olas, gan to, cik ļoti daudzu rāpuļu olas atšķiras no mums ierastajām putnu olām, gan arī redzēt, kā izskatās kukaiņu olas.

Tāpat, aprīlim iestājoties, zooloģiskajā dārzā arvien vairāk manāmas pavasara noskaņas – ekspozīcijā no ziemas miega pamazām atgriežas Latvijas rāpuļi un abinieki.

No šīs nedēļas Rīgas Zoodārza darba laiks būs garāks – tagad katru dienu kases strādās no 10.00 līdz 18.00, bet pastaigas pa zoodārzu būs iespējams turpināt līdz 19.00. Līdz aprīļa beigām izmanto izdevību un pērc pēcpusdienas biļeti – katru dienu no 14.00 ieejas maksa zoodārzā katram apmeklētājam ir 5 eiro.

Vēsturniekiem mērs ir pilns! Atklātā vēstulē aicina novērst kritisko situāciju

118 vēsturnieki parakstījuši atklātu vēstuli ar aicinājumu novērst kritisko situāciju vēstures zinātnē.

Nerimstošas diskusijas publiskajā telpā par dažādiem pagātnes interpretācijas jautājumiem liecina, ka vēsturei ir liela nozīme sabiedriskajos proceso...

Nākamnedēļ ūdens līmenis Daugavā pazemināsies
Ūdens līmeņa kāpums Daugavā Latvijas teritorijā sarucis līdz 3-8 centimetriem diennaktī, Baltkrievijā ūdens līmenis jau pazeminās, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.
Piektdien gaidāms siltākais laiks kopš rudens

Lielajā piektdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +11..+16 grādiem, bet Rīgas līča Kurzemes piekrastē - līdz +5..+9 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Līdz ar to gaidāma siltākā diena kopš rudens. Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteor...



Komentāri