lv
rekb9j3ekMLGSJ3N3ofnhFnqTPW98ih54azhKxH9
1521303

Latvijā ar tiesībām strādāt par sporta treneri šobrīd reģistrēti ap 5000 speciāl

Latvijā ar tiesībām strādāt par sporta treneri šobrīd reģistrēti ap 5000 speciāl

Latvijā Sertificēto sporta speciālistu reģistrā 2022.gada beigās bija iekļauti 4904 speciālisti ar tiesībām strādāt par sporta treneri, norāda Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP) publiskotajā aizvadītā gada pārskatā par sertifikāciju.

LSFP Komunikācijas speciāliste Zane Šteinberga aģentūru LETA informēja, ka pērn Latvijā izsniegti 807 sertifikāti, 14 speciālistiem atzīta ārvalstīs iegūtā kvalifikācija.

Viena gada laikā reģistrēto sporta speciālistu skaits iepriekšējā desmitgadē ir teju dubultojis - no 563 treneriem 2012.gadā līdz pat 1105 sporta speciālistiem pērn. Šajā periodā dubultojies gada laikā reģistrēto treneru skaits augstākajās A un B kategorijās, bet vairāk pieaugoša bijusi C kategorijas treneru sertifikācija, kas daļēji izskaidrojama ar fitnesa jomas popularitāti šajā periodā.

Padomes vērtējumā teju pirms divdesmit gadiem izveidotā sertifikācija ir devusi vairākas izvēles iespējas darba tirgū nonākt gan profesionālo karjeru noslēgušiem augstas klases sportistiem, gan cilvēkiem, kas vēlas uzsākt trenera karjeru.

Lielākais izaicinājums sertifikācijā joprojām ir esošās kārtības uzraudzības trūkums. Padomē norāda - kamēr valsts finansētajās izglītības iestādēs sertifikācijas kārtības ievērošana ir neizbēgama, privātajā sektorā sertifikācijas kārtības ievērošana joprojām nav viennozīmīga, kā rezultātā atbildību par drošību un veselību sporta zālē vai sekojot publiski pieejamām treniņu programmām uzņemas tikai pats sportists vai klients.

Laika apstākļu ietekmē visos LVM reģionos applūduši vai bojāti meža ceļa posmi

Laika apstākļu ietekmē visos AS "Latvijas valsts meži" (LVM) reģionos applūduši vai bojāti vairāki meža ceļa posmi, liecina LVM publicētā informācija.

LVM ziņo, ka ceļoties ūdens līmenim Aiviekstes un Pededzes upēs, īpaši plaši LVM Ziemeļlatgales reģion...

Valdība apstiprina Latvijas Stabilitātes programmu 2023.-2026.gadam

Ministru kabinets ceturtdien apstiprināja Finanšu ministrijas (FM) iesniegto Latvijas Stabilitātes programmu 2023.-2026.gadam.

Stabilitātes programmā vispārējās valdības budžeta deficīts 2026.gadā tiek prognozēts 0,7% no iekšzemes kopprodukta (IKP).

Vis...

Tūrisma «ekspedīcijas» Ukrainā notiek arī kara laikā. Saruna ar vietējo gidi
Lai arī tūrisma nozare Ukrainā Krievijas iebrukuma dēļ ir ļoti cietusi, aizvien iespējams atrast uzņēmumus, kuri piedāvā apmeklēt Ukrainu, kā arī savām acīm apskatīt kara postu. Kā intervijā Latvijas Radio raidierakstā "Drošinātājs" sacīja tūrisma oper...


Komentāri