lv
gqpDK2XcFJk8CvkdjgwxtTqiXnqq72hNzrqXhsjZ
1519674

Liepājā atskaņos Kārļa Lāča simfoniju Krusta ceļš

Liepājā atskaņos Kārļa Lāča simfoniju Krusta ceļš

Šodien plkst.19 Liepājas Simfoniskais orķestris kopā ar valsts akadēmisko kori "Latvija" un soprānu Jolantu Strikaiti diriģenta Māra Sirmā vadībā atskaņos Kārļa Lāča simfoniju "Krusta ceļš", informēja Liepājas Simfoniskā orķestra sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Vēvere.

Koncertā "Lieldienu brīnumu gaidot" simfonijas klavieru partiju atskaņos pats komponists Lācis, aicinot doties muzikālā apcerē par pasaulīgiem un pārpasaulīgiem jautājumiem.

Gaišums un smeldze savijas simfonijā "Krusta ceļš", kam pirmatskaņojums notika jau 2015.gadā. Darba tapšanas iniciators ir valsts akadēmiskā kora "Latvija" mākslinieciskais vadītājs Sirmais, kuram ar Lāci jau vairākkārt veidojusies veiksmīga radošā sadarbība.

"Tās ir semiotiskas pārdomas par Krustaceļu laikmeta un personības pretstatu griezumā," simfoniju raksturo Lācis.

Viendaļīgo koncertu ievadīs viens no simfoniskās mūzikas superhitiem - Gustava Mālera "Adagietto" no Piektās simfonijas, sapņaini liriska mīlestības vēstule komponista sievai Almai.

"Adagietto" ir kā gaismas aka šajā simfonijā, kas sākas ar heroisku cīņu un pārtop par sēru maršu.

Šogad Lieldienās veikalos pieejamās baltās vistu olas importē no Ukrainas

Šogad Lieldienās veikalos pieejamās baltās vistu olas tirdzniecības ķēdes importē no Ukrainas, aģentūrai LETA norādīja aptaujātie nozares pārstāvji.

Mazumtirdzniecības ķēdes SIA "Elvi Latvija" komercdirektore Laila Vārtukapteine aģentūrai LETA pauda, ka...

Latvijas hokeja izlase pārbaudes spēļu ciklu sāk ar mačiem pret Poliju

Latvijas vīriešu hokeja izlase ceturtdien un piektdien ar Poliju aizvadīs divus pārbaudes mačus, sākot gatavošanos pasaules čempionātam hokejā, kas no 12. līdz 26.maijam norisināsies Rīgā un Tamperē.

Mači, kas notiks "Daugavas" ledus hallē aiz slēgtām d...

Policija Lieldienu brīvdienās uz autoceļiem rīkos masveida reidus
Valsts policija (VP) Lieldienu brīvdienās – no 7. līdz 10. aprīlim – pastiprināti pievērsīsies drošībai uz ceļa. Reidus un masveida pārbaudes policijas veiks ne tikai uz galvenajiem, bet arī uz vietējās nozīmes ceļiem. To Latvijas Televīzijas raidījumā...


Komentāri