lv
hGERnmpHCYMJXSmCkTFWdeSvp8OPlZlIzbxM67Nk
1516788

Baltkrievijā par spiegošanu nepamatoti aizturēts viens Latvijas pilsonis

Baltkrievijā par spiegošanu nepamatoti aizturēts viens Latvijas pilsonis

Baltkrievijas puse 2022.gada martā ir aizturējusi un izvirzījusi nepamatotas apsūdzības spiegošanā vienam Latvijas pilsonim, norādīja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Viņa atzīmēja, ka Latvijas konsulārās amatpersonas iespēju robežās ir sniegušas visu atļauto palīdzību. Tiesiskuma trūkums Baltkrievijas pusē ievērojami apgrūtina palīdzības sniegšanu un lietas apstākļu noskaidrošanu. Baltkrievijas puse izmanto formālus iemeslus, lai novilcinātu un apgrūtinātu konsulārās amatpersonas kontaktus un darbu ar Latvijas pilsoni.

Eglīte arī vērsa uzmanību, ka Latvijas un citi NATO valstu izlūkdienesti publiski ir brīdinājuši par Baltkrievijas specdienestu izvērstajām izlūkošanas un kaimiņvalstu pilsoņu vervēšanas aktivitātēm, radot risku, ka šādas aktivitātes tiks vērstas arī pret Latvijas valstspiederīgajiem.

Šādi ceļotāji var tikt pakļauti Baltkrievijas specdienestu provokācijām un nepatiesi apsūdzēti Baltkrievijas likumu pārkāpumos un tā rezultātā arestēti. Viņa atgādināja, ka, tiesiskuma trūkuma dēļ Baltkrievijā Latvijas iespējas sniegt šādām personām palīdzību būs ļoti ierobežotas.

Pēc Eglītes paustā, ĀM, ņemot vērā šos un citus riskus Baltkrievijā, ir atkārtoti aicinājusi Latvijas valstspiederīgos uz Baltkrieviju neceļot.

Baltkrievijas Valsts drošības komiteja (VDK) otrdien paziņojusi, ka aizturējusi Polijas un Baltijas valstu pilsoņus, kas tiekot turēti aizdomās par spiegošanu, ziņo Minskas totalitārā režīma kontrolētā aģentūra BELTA.

VDK priekšsēdētājs Ivans Tertels apgalvojis, ka ārvalstu izlūkdienesti pēdējā laikā Baltkrievijā esot intensificējuši spiegošanu.

"Ļaujiet atklāt jums noslēpumu. Mēs esam aizturējuši vairākus Polijas pilsoņus, kas mūsu valstī veica spiegošanas operācijas," izteicies Tertels.

Viņš arī apgalvojis, ka aizturēti "desmitiem Ukrainas pilsoņu", kas esot veikuši teroraktu mēģinājumus, kā arī spiegošanas operācijas.

Starp aizturētajiem par spiegošanu esot arī Baltijas valstu pilsoņi, apgalvojis VDK šefs, neprecizējot nedz to skaitu nedz konkrēto pilsonību. Tertels arī nav minējis laiku, kad šādas aizturēšanas it kā notikušas.

Zemgale iet pēc otrā kausa. Vai Mogo atliks svētkus?

Šodien, 5. aprīlī, notiks piektā Latvijas hokeja Virslīgas fināla spēle, kur Rīgā vietējā HK “Mogo” uzņems HK “Zemgale” hokejistus. Rezultāts sērijā līdz četrām uzvarām ir 3-1 par labu šīs dienas viesiem. Uzvaras gadījumā Jelgavas klubs kļūs par Latvij...

Imigrācijas likuma grozījumi: Atvieglojumi uzturēšanās pagarināšanai krieviem

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma Imigrācijas likuma grozījumus, kuros atbilstoši Iekšlietu ministrijas (IeM) priekšlikumiem noteikti nelieli atvieglojumi uzturēšanās atļauju pagarināšanai Krievijas pilsoņiem.

Jau līdz šim spēkā esošā Imigrācijas ...

Kārtējo reizi noskaidrots iekārojamākais darba devējs. Izmaiņu nav...

Par 2022.gada iekārojamāko darba devēju piekto gadu pēc kārtas atzīta AS "Swedbank", informēja aptaujas "Top darba devējs 2022" rīkotāja, interneta personāla atlases uzņēmuma "CV-Online Latvia" pārstāvji.

Savukārt tituls "Gada izaugsme" tika piešķirts f...



Komentāri