lv
VfbUmPTJXrGO2oSrlq2xcDl8DGBs0boqWxMreyTf
1516383

Tiesa turpinās vērtēt "LDz Cargo" sūdzību par 5,694 miljonu eiro sodu

Tiesa turpinās vērtēt "LDz Cargo" sūdzību par 5,694 miljonu eiro sodu

Administratīvā apgabaltiesa šodien plkst.11 turpinās skatīt VAS "Latvijas dzelzceļš" meitassabiedrības SIA "LDz Cargo" sūdzību par Konkurences padomes (KP) lēmumu, ar kuru uzņēmumam noteikta soda nauda 5,694 miljonu eiro apmērā, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

"LDz Cargo" padomes lēmumu tiesā pārsūdzēja 2021.gada februārī.

Atbilstoši Administratīvā procesa likuma 185.panta pirmajai daļai pieteikuma iesniegšana tiesā par administratīvā akta atcelšanu aptur tā darbību no dienas, kad pieteikums saņemts tiesā, tādēļ KP lēmuma darbība patlaban ir apturēta.

Kā ziņots, KP konstatēja, ka "LDz Cargo" ļaunprātīgi izmantojis dominējošo stāvokli dzelzceļa kravu pārvadājumu tirgū, un piemēroja kompānijai 5,7 miljonu eiro sodu.

Vērtējot "LDz Cargo" darbības atbilstību Konkurences likumam, KP konstatēja, ka Latvijā dzelzceļu kravu pārvadājumu tirgū darbojas četri kravu pārvadātāji, taču "LDz Cargo" ļaunprātīgi izmanto dominējošo stāvokli, ar dažādām darbībām no 2007.gada apgrūtinot konkurentu darbību dzelzceļa kravu pārvadājumos Latvijā.

KP arī secināja, ka komersants nepamatoti noteicis maksu par privātpersonām piederošo vagonu dīkstāvi uz koplietošanas ceļiem.

Jau vēstīts, ka "LDz Cargo" apgrozījums 2021.gadā bija 144,363 miljoni eiro, kas ir par 11% mazāk nekā 2020.gadā, bet kompānijas peļņa bija 7,054 miljoni eiro pretstatā zaudējumiem 2020.gadā.

"LDz Cargo" ietilpst "Latvijas dzelzceļa" koncernā, un nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus.

Turpinās iztiesāt otro digitālās televīzijas krimināllietu

Rīgas apgabaltiesa šodien plkst.13 turpinās iztiesāt tā dēvēto otro digitālās televīzijas krimināllietu, kurā apsūdzētas vairākas personas, tai skaitā bijušais satiksmes ministrs, tagadējais 14.Saeimas deputāts Ainārs Šlesers (LPV), aģentūra LETA noska...

Veselības ministrija atklāj cik latviešiem ir liekais svars

Liekais svars ir raksturīgs 35% Latvijas iedzīvotāju, kamēr vēl 24% raksturīga aptaukošanās, trešdien sabiedrības informēšanas kampaņas "Augļi, ūdens, dārzeņi - Tavas veselības supervaroņi" atklāšanā skaidroja Veselības ministrijas (VM) parlamentārā se...

Uzvaras parka rekonstrukcijas pirmajā kārtā plāno ieguldīt 6 miljonus eiro

Uzvaras parka rekonstrukcijas pirmajā kārtā plāno ieguldīt sešus miljonus eiro, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Ratnieks (NA/LRA).

Uzvaras parka labiekārtošanas koncepcija paredz darbus veikt divos posmos....



Komentāri