lv
gOiL0X8LtKx8bUpMiv3thQ9rp0LNkUNApBYuVDBi
1515296

Lielbritānija Baltijas gaisa telpā patrulēs ar Eurofighter Typhoon

Lielbritānija Baltijas gaisa telpā patrulēs ar Eurofighter Typhoon

Lielbritānija no Vācijas pārņēmusi NATO patrulēšanas misijas Baltijas valstu gaisa telpā atbalstu no Emari gaisa spēku bāzes Igaunijas ziemeļrietumos.

Lielbritānijas Karaliskie gaisa spēki misiju veiks ar iznīcinātājiem "Eurofighter Typhoon".

Vācija misiju Emari bāzē veica iepriekšējos astoņus mēnešus.

Lielbritānija iepriekš misiju no Emari veikusi trīs reizes.

Marta izskaņā NATO Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas misiju Lietuvā ar astoņiem iznīcinātājiem pārņēma Portugāle un Rumānija.

NATO dalībvalstis Latvijas, Lietuvas un Igaunijas gaisa telpas patrulēšanu rotācijas kārtībā veic no 2004.gada marta, kad Baltijas valstis tika uzņemtas aliansē. Kopš 2004.gada patrulēšana notiek no Šauļu aviobāzes Lietuvā, bet kopš 2014.gada atbalsta misija tiek veikta arī no Emari bāzes Igaunijā.

Krievijai turpinot karu Ukrainā, Baltijas valstīs izvietotie sabiedroto iznīcinātāji ne tikai reaģē uz Krievijas militāro lidaparātu nelikumīgu ielidošanu Baltijas valstu gaisa telpā, bet arī patrulē gaisa telpā Krievijas un Baltkrievijas robežas tuvumā.

Reaģējot uz Krievijas visaptverošo iebrukumu Ukrainā NATO kopš marta ir pastiprinājusi gaisa telpas aizsardzību, palielinājusi karavīru un iznīcinātāju skaitu.

Cilvēkus aicina savākt ciršanas atliekas pēc «Rīgas mežu» darbiem Mežaparkā un Sarkandaugavā
Gada sākumā SIA "Rīgas meži" gan Sarkandaugavā, gan Mežaparkā veica meža tīrīšanas darbus, lai izzāģētu vecās papeles, kuras gadu desmitiem augot, jau bija kļuvušas pārāk bīstamas, turklāt ik pavasari apkaimju iedzīvotājiem traucēja pa gaisu lidojošās ...
Armands Puče: Lai visa pasaule tad redz un brīnās...
Pasaules hokeja čempionāta rīkošana nāk komplektā ar ziņām – patiesām vai varbūt viegli dramatizētām –, ka mēs it kā esot pirmā valsts pasaulē, kas liek saviem iedzīvotājiem maksāt vislielākos komunālos maksājumus. Kā smejies, tas netraucē, jo galvenai...
Wizards bez Porziņģa ierindā zaudē Bucks basketbolistiem (+VIDEO)

Bez saslimušā Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa sastāvā otrdien zaudējumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē piedzīvoja Vašingtonas "Wizards", kas savā laukumā ar 128:140 (29:32, 33:43, 35:39, 31:26) atzina Milvoki "Bucks" pārākumu.

Vi...



Komentāri