lv
ea26gSTcIZ693lDmLT14gF6Y7fXLIDNcZJTzMsUr
1514861

LU par plaģiātu atskaitījusi 44 studentus, bet vai viegli 'pieķert' profesoru?

LU par plaģiātu atskaitījusi 44 studentus, bet vai viegli 'pieķert' profesoru?
"Tajā brīdī man nebija, kur vērsties. Bija pamats baidīties, kādu skandāls varētu atstāt ietekmi uz mani," par paša pieredzi, senākā pagātnē saskaroties ar "būtisku akadēmisko negodīgumu no pasniedzēja puses", "Delfi" neslēpj tagadējais Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) akadēmiķis un Latvijas Universitātes (LU) Datorikas fakultātes profesors Andris Ambainis, kurš ar savām zināšanām un sniegumu šobrīd guvis atzinību un augstu novērtējumu ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē. Tikmēr pirms pāris nedēļām žurnāla "Ir" publiskotais LU profesora Māra Kļaviņa gadījums vien norāda, ka augstskolas Akadēmiskās ētikas kodeksā un noteikumos definēto principu ievērošana arī pēc nozīmīga laika sprīža augstskolas mācībspēku un zinātnieku vidū varētu būt, iespējams, nedaudz problemātiska.
Latvijas sieviešu hokeja izlase pasaules čempionātu turpina ar pārliecinošu uzvaru
Latvijas hokeja sieviešu izlase otrdien pasaules čempionāta otrās divīzijas A grupā, kas norisinās Mehiko, ar 6:0 sagrāva Islandes komandu, vēsta Latvijas Hokeja federācija.
Vēsturnieki: Finansējuma trūkuma dēļ vēstures zinātne Latvijā ir kritiskā stāvoklī
Vairāk nekā simts vēsturnieki, vēstures studenti un citi ar nozari saistīti profesionāļi atklātā vēstulē Izglītības un zinātnes ministrijai, Saeimai un Latvijas Zinātnes padomei norādījuši uz kritisku situāciju, kādā nonākusi vēstures zinātne finansēju...
Puntulis: Kamēr krievi slepkavo Ukrainā, krievu kultūras produktiem - nē

Kamēr krievi slepkavo Ukrainā, ar moratoriju Krievijas kultūras produktiem nekas ļauns nenotiktu, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" pauda kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA).

Ministrs atzina, ka augstu vērtē kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" konc...



Komentāri