lv
mj2e8XSKctfcQtsnNbA9h2uA6w2Zlgf2eENApBBn
1514847

Vēsturnieki: Finansējuma trūkuma dēļ vēstures zinātne Latvijā ir kritiskā stāvoklī

Vēsturnieki: Finansējuma trūkuma dēļ vēstures zinātne Latvijā ir kritiskā stāvoklī
Vairāk nekā simts vēsturnieki, vēstures studenti un citi ar nozari saistīti profesionāļi atklātā vēstulē Izglītības un zinātnes ministrijai, Saeimai un Latvijas Zinātnes padomei norādījuši uz kritisku situāciju, kādā nonākusi vēstures zinātne finansējuma trūkuma dēļ. Vēstures izpētes un popularizēšanas biedrības izplatītajā vēstulē piedāvāts arī septiņu punktu risinājuma plāns, – tajā tostarp norādīts uz vajadzību nodibināt atsevišķu Latvijas vēstures apakšprogrammu, kurai valsts budžetā būtu atvēlēts ikgadējs finansējums.
Puntulis: Kamēr krievi slepkavo Ukrainā, krievu kultūras produktiem - nē

Kamēr krievi slepkavo Ukrainā, ar moratoriju Krievijas kultūras produktiem nekas ļauns nenotiktu, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" pauda kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA).

Ministrs atzina, ka augstu vērtē kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" konc...

Pīlēns pēc Lieldienām sola atklāt, vai kandidēs uz Valsts prezidenta amatu

Uzņēmējs un "Apvienotā saraksta" (AS) premjera amata kandidāts pēdējās Saeimas vēlēšanās Uldis Pīlēns pēc Lieldienām sola atklāt, vai kandidēs uz Valsts prezidenta amatu, vēsta "Latvijas Avīze".

Pīlēns politikas kuluāros jau ilgstoši tiek apspriests kā ...

Eksperte: Likuma grozījumi padarīs neiespējamu žurnālistu piekļuvi informācijai

Likumu grozījumi, kas paredz informāciju dienesta vajadzībām padarīt par valsts noslēpumu, padarīs neiespējamu piekļuvi šādai informācijai gan žurnālistiem, gan nevalstiskajām organizācijām (NVO), šādu vērtējumu specdienestu Saeimā virzītajiem likuma g...



Komentāri