lv
8xrEFvy0668gohHVe1WIv2OsynVXMPapxli21PYc
1510541

«Latvija šķiet patīkama vieta» - ko vēl pasaule runāja par Latviju martā?

«Latvija šķiet patīkama vieta» - ko vēl pasaule runāja par Latviju martā?

Aizritējis notikumiem bagāts mēnesis pasaulē. Radusies vēlme apskatīties, kādas ziņas pasaulē rakstījuši mediji par Latviju. Šajā apskatā izskatīsim sociālā tīkla Reddit visaugstāk vērtētās ziņas par Latviju martā.

Iepriekšējā mēnesī vairāk nekā 12 tūkstošus cilvēku aizrāva šī nenopietnā ziņa. Tajā redzama pasaules karte, kas tikusi sadalīta noteiktos punktos. Lai abās pusēs redzamajās teritorijās atrastos vienāds cilvēku skaits, kreisajai daļai tika pievienotas 13 Latvijas. Tādā veidā kartes veidotājs paņirgājās par līdzīga veida kartēm, kas izceļ cilvēku skaita atšķirību dažādās vietās pasaulē.

Komentāros cilvēki neslēpa savu uzjautrinājumu par šo absurdo attēlu:

-''Ā un 13 Latvijas.'' Perfekti, absolūti nekā ko iebilst

-Latvija ir standarta mērvienība iedzīvotājiem

-ASV, ieraugot Latvijas parādīšanos pie krasta: "Tas kļūst pa traku, tagad jau ir 13 no tām!"

Šajā ziņā kāds lietotājs izspēlēja joku par Padomju savienības un Baltijas valstu vēsturi.

Pirmais attēls: [Padomju savienība] Vai atceraties, Baltijas valstis, kad es teicu, ka nekad neokupēšu jūs?

Otrais attēls: [Baltijas valstis] Tā ir taisnība, Staļin, tā bija!

Trešais attēls: [Padomju savienība] Es meloju!

Ceturtajā attēlā redzams ieraksts no vēstures, kurā izcelti Padomju savienības noziegumi - masveida deportācijas - pret Baltijas tautu.

Komentāros cilvēki gan dalījās ar savu pieredzi, gan šausminājās par Krievijas noziegumiem:

-Krievija 80 gadus vēlāk: ''Kāpēc Baltijas valstīm mēs nepatīkam?''

-Es strādāju ar 50 gadus vecu igauņu (etniski krievu) vīrieti. Viņš ir pārliecināts, ka igauņi ir izdomāta tauta, ka viņi visi ir krievi un tā nekad nav bijusi okupācija. Propaganda ir mežonīga.

-Mana vecmāmiņa tika deportēta. Viņa pēc kāda laika atgriezās un pat izveidoja veiksmīgu dzīvi kopā ar manu vectēvu. Viņa nomira pirms pāris gadiem no demences, pēdējie gadi bija diezgan skumji, kad viņa saslima.

Tik šausmīgas beigas jau tā ļoti grūtajai dzīvei. Viņa bija apbrīnojama. Vienmēr gatavoja brīnišķīgus ēdienus. Arī Ziemassvētkos dāvināja patiešām labas dāvanas. Bet Lieldienu brīvdienas bija vislabākās. Mēs vienmēr šajos svētkos braucām pie viņas ciemos.

Šī ziņa tika publicēta 29. martā - gadadiena, kad Latvija un vairākas citas valstis iestājās NATO.

Komentāri:

-Ņemot vērā pašreizējo situāciju, vēlos norādīt, ka šīs valstis pievienojās pēc paša vēlēšanās un ar lielu entuziasmu. Jo... vairāki iemesli. Nu... viens iemesls. Austrumi. [Krievija]

-"Igaunija vairs nekad nebūs viena," sacīja bijušais prezidents Lennarts Meri, kad Igaunija pievienojās NATO. Par laimi, tas pats drīzumā attieksies arī uz Somiju.

-Viens no labākajiem lēmumiem, ko Rumānija jebkad ir pieņēmusi tās vēsturē.

-Super gājiens no Baltijas valstīm. Citādi mēs arī tur tagad redzētu, kā krievi izvaro un nogalina viņu sievietes un bērnus.

Šajā ziņā sociālo tīklu lietotājs dalījās ar britu ziņu portāla BBC rakstu. Ziņa ir par Latvijas lēmumu uz Ukrainu sūtīt transportlīdzekļus, kas atsavināti no dzērājšoferiem.

Komentāri:

-Ja ASV tā izlemtu darīt, Ukrainā nezinātu, ko darīt ar visām tām automašīnām.

-Iedvesmojoši redzēt, kā mazās valstis meklē veidus, lai radoši atbalstītu Ukrainu. Patiešām parāda, ka viņi ir gatavi darīt visu iespējamo, jo šī cīņa ir svarīga.

Kad runāju ar muļķiem, kurus simpatizē krieviem, es vienmēr jautāju: ''Ja Krievija ir tik lieliska, kāpēc visi tās kaimiņi to ienīst?''

-Piedzēries čalis tagad varēs teikt: "Es arī palīdzēju!"

-Latvija šķiet patīkama vieta, kas vienmēr cenšas darīt to labāko

Kārlis Zviedrs

Apskaties! FOTO ar Latvijas Okupācijas muzeja ēkas bojāto fasādi

Latvijas Okupācijas muzeja ēkas fasādei bojātas stikla daļas aptuveni 17 kvadrātmetru apmērā, vakar informēja muzeja pārstāve Harita Maniņa.

Par notikušo tika informēta Valsts policija, kas skaidro apstākļus. Policijā apliecināja, ka vakar tika saņemts...

Ārkārtējā situācija mizgraužu ierobežošanai attiecas uz 50 000 ha teritorijas

Izsludinātā ārkārtējā situācija egļu astoņzobu mizgrauža ierobežošanai attiecas uz vairāk nekā 50 000 hektāru AS "Latvijas valsts meži" (LVM) apsaimniekotās teritorijas, liecina kompānijas publiskotā informācija.

Uzņēmumā atzīmē, ka attiecīgajās LVM ter...

Bolt elektroskrejriteņiem samazinās maksimālo ātrumu - izlasi kuros laikos

Koplietošanas platformā "Bolt" pieejamajiem elektroskrejriteņiem nedēļu nogaļu naktīs samazinās maksimālo ātrumu no 25 līdz 20 kilometriem stundā, informēja "Bolt" pārstāvji.

Samazināts ātrums skrejriteņiem būs naktīs no piektdienas uz sestdienu un no s...



Komentāri