lv
UYH1LxpG7wyfd6F7XXbwPDzL4twVf8QvIBjvg7sk
1510540

Apskaties! FOTO ar Latvijas Okupācijas muzeja ēkas bojāto fasādi

Apskaties! FOTO ar Latvijas Okupācijas muzeja ēkas bojāto fasādi

Latvijas Okupācijas muzeja ēkas fasādei bojātas stikla daļas aptuveni 17 kvadrātmetru apmērā, vakar informēja muzeja pārstāve Harita Maniņa.

Par notikušo tika informēta Valsts policija, kas skaidro apstākļus. Policijā apliecināja, ka vakar tika saņemts izsaukums uz muzeju, kur izsisti trīs logu stikli. Rīgas Centra iecirknī sākts kriminālprocess par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu.

Muzeja ēka pēc vairākus gadus ilgušas renovācijas tika nodota ekspluatācijai 2021.gada augustā. Ēkas renovācijas projekta autors ir pazīstamais latviešu izcelsmes ASV arhitekts Gunārs Birkerts. 2022.gada 1.jūnijā ēkā tika atklāta muzeja jaunā ekspozīcija.

Latvijas Okupācijas muzejs ir valsts akreditēts privāts muzejs, kas dibināts 1993.gadā. To uztur un pārvalda sabiedriskā labuma organizācija Latvijas Okupācijas muzeja biedrība. Muzeja misija ir izglītot un atgādināt par Latvijas okupācijām 20.gadsimtā.

Ārkārtējā situācija mizgraužu ierobežošanai attiecas uz 50 000 ha teritorijas

Izsludinātā ārkārtējā situācija egļu astoņzobu mizgrauža ierobežošanai attiecas uz vairāk nekā 50 000 hektāru AS "Latvijas valsts meži" (LVM) apsaimniekotās teritorijas, liecina kompānijas publiskotā informācija.

Uzņēmumā atzīmē, ka attiecīgajās LVM ter...

Bolt elektroskrejriteņiem samazinās maksimālo ātrumu - izlasi kuros laikos

Koplietošanas platformā "Bolt" pieejamajiem elektroskrejriteņiem nedēļu nogaļu naktīs samazinās maksimālo ātrumu no 25 līdz 20 kilometriem stundā, informēja "Bolt" pārstāvji.

Samazināts ātrums skrejriteņiem būs naktīs no piektdienas uz sestdienu un no s...

Šogad Rīgā pēc vairākiem gadiem tūristu skaits varētu atkal pārsniegt miljonu

Šogad kopējais tūristu apjoms galvaspilsētā varētu sasniegt 80% no rādītājiem pirms Covid-19 pandēmijas, liecina šī gada sākuma statistikas dati, kā arī rezervāciju apjoms viesnīcās vasaras sezonā, par ko informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Ta...



Komentāri