lv
OhuY5FRvFrPxjF7YPanVNz2MrKUSjPScZ2eq2oAh
1509396

Otrdien paziņos Latvijas Literatūras gada balvas nominantus

Otrdien paziņos Latvijas Literatūras gada balvas nominantus

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā šodien plkst.11.30 paziņos Latvijas Literatūras gada balvas (LALIGABA) nominantus, speciālbalvas un mūža balvas ieguvējus.

Preses konferencē tiks paziņoti LALIGABA nominanti sešās nominācijās - labākais dzejas darbs, labākais prozas darbs, labākais Latvijas autora oriģinālliteratūras darbs bērniem, labākais ārvalstu literatūras tulkojums latviešu valodā, spilgtākā debija literatūrā un spilgtākais darbs literatūrzinātnē.

Līdztekus tiks paziņots Mūža balvas un speciālbalvas ieguvējs.

Preses konferencē piedalīsies LALIGABA ekspertu komisijas priekšsēdētāja Ingmāra Balode un eksperti - kultūras žurnāliste Anda Buševica, dzejnieks un rakstnieks Andris Akmentiņš, tulkotājs Dens Dimiņš, rakstniece un publiciste Ilze Jansone, dzejniece un ilustratore Lote Vilma Vītiņa un literatūrzinātnieks Ojārs Lāms.

LALIGABA apbalvošanas ceremonija notiks 28.aprīlī atjaunotajā Rīgas cirka ēkā.

LALIGABA ir gada nozīmīgākais notikums literatūras nozarē Latvijā. Tas nodrošina literāro darbu profesionālu izvērtējumu un atzinības izteikšanu autoriem par gada izcilākajiem Latvijas rakstniecībā publicētajiem darbiem.

Vācijas vēstnieks: No kurienes tad galu galā nāk šie vācu tanki?

Gādājot par Ukrainas militāro vajadzību apmierināšanu, nav saprātīgi bruņojumu atdot tādā veidā, ka tas vājinātu NATO Austrumu flangu, šādu viedokli intervijā "Latvijas Avīzei" paudis Vācijas vēstnieks Latvijā Kristians Helts.

Lūgts vērtēt nereti dzirdē...

«Latvijas gāze» sola par 20-40% zemāku dabasgāzes cenu mājsaimniecībām

AS "Latvijas gāze" dabasgāzes universālā pakalpojuma cenu mājsaimniecībām, kas būs spēkā no maija, izziņos tuvāko dienu laikā, vienlaikus norādot, ka dabasgāzes cena būs par 20-40% zemāka nekā šobrīd.

"Latvijas gāzes" pārstāvji aģentūrai LETA norāda, ka...

Baltkrievijā cenšas apbruņot nelegālos migrantus, saka Latvijas robežsardzes priekšnieks
Šobrīd atsākušies lidojumi uz Baltkrievijas galvaspilsētu Minsku no Irākas un Irānas, tāpēc nelegālās migrācijas spiediens uz Latvijas robežas ne tikai saglabāsies, bet varētu arī pieaugt, otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sac...


Komentāri