lv
7MLgq9aH7MJm9CgSgTbNPsrnn0Rk2VLyUQOxxJKL
1506751

Tiesai nodod krimināllietu pret zvērinātu advokātu Mārtiņu Otomeru

Tiesai nodod krimināllietu pret zvērinātu advokātu Mārtiņu Otomeru

Prokuratūra nodevusi Rīgas pilsētas tiesai krimināllietu, kurā advokāts Mārtiņš Otomers apsūdzēts par maksātnespējas administratores kukuļošanu.

Neminot personas vārdu, prokuratūra informēja, ka tiesai nodota lieta kāda zvērināta advokāta apsūdzībā par to, ka viņš izdarīja kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, došanu un piedāvāšanu valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu kādu darbību.

Apsūdzētais, būdams advokāts, uz vienošanās pamata sniedzot savam klientam juridisko palīdzību maksātnespējas procesā, 2022. gada 1. jūlijā ieradās pie maksātnespējas administratores un nolūkā panākt, lai valsts amatpersona, izmantojot savu dienesta stāvokli, veiktu darbības pretēji maksātnespējas procesa interesēm, nodeva viņai 1000 eiro kukuli, kā arī piedāvāja administratorei viņam labvēlīga lēmuma pieņemšanas gadījumā palielināt kukuļa apmēru līdz 5000 eiro.

Prokuratūra atzinīgi novērtē maksātnespējas administratores godprātīgo un profesionālo rīcību.

Apsūdzētais savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā neatzīst.

LETA jau rakstīja, ka apsūdzību advokātam rosināja uzrādīt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs.

Publiski pieejama informācija liecina, ka ar Latvijas Zvērinātu advokātu padomes 2022.gada 4.oktobra lēmumu Otomers tika atstādināts no zvērināta advokāta pienākumu veikšanas ar 6.oktobri saskaņā ar Advokatūras likuma normu.

Tā paredz, ka pēc procesa virzītāja rakstveida informācijas saņemšanas no zvērinātu advokātu pienākumu pildīšanas uz pirmstiesas kriminālprocesa un tiesvedības krimināllietā laiku atstādina tos advokātus, kuri ir aizdomās turētie vai apsūdzētie tīša noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kas saistīts ar advokāta profesionālo pienākumu veikšanu, vai kuriem Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā kā drošības līdzeklis piemērots noteiktas nodarbošanās aizliegums.

Rostovskis: Latvijai jāfokusējas uz straujāku eksporta attīstību

Latvijai ir jāfokusējas uz straujāku eksporta attīstību un privāto investīciju piesaisti, aģentūrai LETA pauda Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidents un biznesa augstskolas "Turība" īpašnieks Aigars Rostovskis.

Viņš atzīmē, ka p...

Kultūras ministrs neuzskata, ka teātri, operu vai orķestri jāregulē politiski

Teātra, operas vai orķestra saturu un repertuāra politiku demokrātiskā valstī nevajadzētu regulēt politiski, tādu viedokli pauda kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA).

Latvijas Televīzijas raidījums "Kultūršoks" vēstīja, ka kamerorķestra "Sinfonietta R...

Eksperts: Jābūt gataviem, ka karš Ukrainā var būt ilgstošs un bez kompromisiem

Kopumā karš Ukrainā līdzinās ieilgušajiem militārajiem konfliktiem, Latvijas Ārpolitikas institūta rīkotajā diskusijā "Kas ir kas jaunajā Eiropas kaimiņattiecību politikā?" norādīja Kijivas Tarasa Ševčenko Nacionālās universitātes Starptautisko attiecī...



Komentāri